Het Belang van Limburg

Thomas Buffel wil 2017 in schoonheid afsluiten “Doorgaan op elan van tweede helft”

-

Vanavond staat KRC Genk voor de laatste klus van 2017: zwarte beest KV Oostende. “We moeten doorgaan op het elan van de tweede helft van Kortrijk”, geeft aanvoerder Thomas Buffel aan.

Ligt de nederlaag tegen Kortrijk nog zwaar op de maag?

Buffel: “De ontgoochel­ing was groot maar de focus ligt alweer op KV Oostende. In het verleden moesten we er al meerdere malen het onderspit delven. Vorig seizoen speelden we er een bijzonder sterke bekerwedst­rijd. Hopelijk kunnen we dat weer op de mat leggen. We moeten zonder schroom spelen en met passie naar voren. Er zullen fouten in ons spel sluipen, maar we moeten dat in blok herstellen. In de tweede helft tegen Kortrijk groeide iedereen. Op dat elan moeten we doorgaan. We moeten alleen vermijden dat we opnieuw in het mes lopen.”

Tegen Charleroi zat je ziek op de tribune. Snakt je lichaam naar een welgekomen rustperiod­e?

“De kinderen kampten die week met buikgriep, hingen de ziektekiem­en in huis? Ofwel at ik iets verkeerd. Al bij al ben ik in 2017 weinig ziek of geblesseer­d geweest. Het was een lang jaar. Ik ben vooral blij dat ik opnieuw mocht spelen tegen Kortrijk. Ik haalde in de tweede helft een goed niveau en hoop die lijn vanavond door te trekken.”

Hoe heb je Kerstmis gevierd?

“Er was een familiefee­st georgani- seerd in Brugge, maar ik kon er helaas niet aanwezig zijn wegens een ochtendtra­ining in Genk. De afstand was te ver. Ik geef toe dat zoiets knaagt, maar het is helaas de harde realiteit. Ik voer mijn job als een prof uit. Tijdens de komende vakantiewe­ek zal ik de schade inhalen.”

Ten slotte: hoe loopt de verkoop van je boek?

“We hadden totaal geen verwachtin­gen over verkoopcij­fers, maar het is natuurlijk positief dat het boek scoort in de boekhandel. We zijn intussen al toe aan een herdruk, maar mijn focus blijft in de eerste plaats het voetbal.”

 ?? OTO PHOTO ??
OTO PHOTO
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Thomas Buffel met een schouderkl­opje voor Brabec en Jackers.
FOTO PHOTO NEWS Thomas Buffel met een schouderkl­opje voor Brabec en Jackers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium