Het Belang van Limburg

“Misschien vraag ik te veel van

Heel Club viert 53 op 63 en toch is Ivan Leko maar “half blij”

- Frank BUYSE

Aan de rust huiverden alle blauw-zwarte kerstmutse­n, maar dankzij de Drie Koningen eindigde Club na de 33 op 33 in eigen stal het jaar 2017 in een vreugdevol­le roes. Maar zelfs dan nog waarschuwt coach Leko: “Ik ben maar half blij.” Na een kwartier viel Club al stil. “Geen tempo, geen pressing… Kortom alles waar Club niet voor staat”, zuchtte coach Leko achteraf. Een goal van Awoniyi werd eerst nog afgekeurd wegens nipt buitenspel, maar die van Van Durmen telde wel. Het werd stil in de zaal en plots herinnerde iedereen zich het kerstspel van vier jaar geleden. Toen ging Club pijnlijk onderuit tegen Waasland-Beveren.

De Drie Koningen

Maar Club is meer dan ooit Club. “Na de rust zag ik plots wél weer alles waarvoor Club staat”, aldus Leko. “Kwaliteit, vertrouwen, beweging, een collectief…” Nog geen kwartier later was alles weer peis en vree in de kerststal en stond het al 1-2. Eerst Vanaken met een assist op Limbombe en dan natuurlijk de altijd belangrijk­e Vormer vanop de stip. De kopbal van Godeau (2-2) zorgde uiteindeli­jk maar voor een onderbreki­ng van drie minuten, want toen verscheen de derde koning van Club ten tonele: Abdoulay Diaby. Die tekende alweer voor twee goals, goed voor vijf in één week tijd. De Drie Koningen van Club waren opgestaan. Heel Club vierde en feestte: 33 op 33 in eigen huis, 53 op 63 in totaal. Op weg naar de vijftiende landstitel, wie kon daar nu nog aan twijfelen?

Ivan Leko weet als geen ander dat zijn ploeg er nog niet is. “Misschien was het slechte veld een excuus, maar 30 minuten

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium