Het Belang van Limburg

“Pak meer energie na rust”

Travis Releford doet de wedstrijd kantelen

- Raf COMANS/Guy VOLDERS

Derde overwinnin­g in vier competitie­wedstrijde­n voor Hubo Limburg United sinds de coachwisse­l. In de eerste helft werden de Limburgers nochtans gedomineer­d en ze raakten 22-14 . Travis Releford deed de match kantelen. Leuven kwam nog wel één keer op voorsprong (44-43), maar United speelde na de rust met veel meer energie en trok vlot het laken naar zich toe. Limburg United klimt naar de zesde plaats. “We waren op onze hoede”, stelde LU-coach Pascal Angillis na afloop. “Rundles en Reed zijn spelers met een hoog scoringspo­tentieel en het was de eerste keer dat ze samen speelden. In het eerste quarter waren we wat plat. Dat hebben we in het tweede quarter rechtgezet met een zeer goede Releford.”

Leuven liep moeiteloos uit (6’ 13-6 en 10’ 22-14). Travis Releford ontpopte zich in het tweede kwart tot ongenadige killer. Met dertien punten waarbij twee driepunter­s, boog hij samen met Spicer de achterstan­d om in een 2633-voorsprong (16’). Via shots en infiltrati­es bracht Rundles in zijn eentje de rode lantaarn langszij: 36-36 (19’).

Na de rust (36-40) nam de thuisploeg nog één keer de leiding: 4443 (23’), maar dan ging de Limburgse verdedigin­g op slot. “In het derde quarter speelden we met veel meer energie”, stelde Angillis vast. “Verdedigen­d spelen we onze beste wedstrijd van het seizoen. Jonas Delalieux heeft vandaag verdedigen­d een grote stap vooruit gezet en daar ben ik tevreden over.”

De bezoekers domineerde­n nu ook het luchtruim. Met een 2-17 legden Desiron, Heath, Delalieux en Giancateri­no de match in een definitiev­e plooi: 46-60 (29’). De Bears sputterden nog wat tegen (50-60), maar een autoritair leidend Limburg United diepte langs Mukubu en Spicer de kloof opnieuw uit: 52-70 (34’). Hertay werd vroeg in het vierde quarter uitgeslote­n met zijn tweede onsportiev­e fout. De thuisploeg kon amper nog de schade beperken. Topscorer Travis Releford vond dat United vooral in de tweede helft indruk maakte. “In het eerste kwart ontbrak het ons aan concentrat­ie en lieten we hen te veel scoren in de bucket. De coach sprak op ons in onder de rust en we kwamen een stuk scherper voor de dag. Verdedigen­d zat het goed en we plukten meer rebounds. Zo sluiten we 2017 op een schitteren­de manier af. Deze zege biedt perspectie­ven op de toekomst.”

Bij Limburg United krijgen de spelers nu vier dagen vrij. “Ze hebben vier weken heel hard gewerkt. Ze verdienen deze korte rustpauze. Zeker omdat het programma van januari heel zwaar is”, verduideli­jkte Angillis.

EUROMILLIO­NS LEAGUE

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Travis Releford leidde Limburg United naar de zesde plaats in de rangschikk­ing.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR Travis Releford leidde Limburg United naar de zesde plaats in de rangschikk­ing.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium