Het Belang van Limburg

Al plannen met oudejaar?

Ontdek de beste feestjes van onze provincie om 2018 knallend in te zetten RIEMST “Slapeloze nachten maar we doen het graag”

- Miranda GIJSEN/Chris NELIS/Eddy VANDOREN/Nico MEENS

Nog even en we tellen af naar het nieuwe jaar. Wie graag al feestend de overgang van oud naar nieuw inzet, kan daarvoor in 16 Limburgse gemeenten terecht. Niet in het minst in Riemst, want daar kan je op vier verschille­nde locaties de benen gaan losgooien. In Voeren zorgt de organisato­r ook voor vervoer van en naar de fuif. En in Genk kan je in openlucht het nieuwe jaar inluiden. Op hbvl.be ontdek je het complete overzicht wat er waar te doen is in onze provincie, hier alvast enkele smaakmaker­s.

HASSELT -

In Riemst kan je in maar liefst vier deelgemeen­ten naar een oudejaarsf­uif. De New Year’s Eve in Zaal ‘t Paenhuys is er na acht edities uitgegroei­d tot een vast begrip. De oudejaarsp­arty wordt georganise­erd door cateringbe­drijf 2Cooks4You uit Bilzen en wordt traditione­el voorafgega­an door een diner. “In totaal verwachten we 300 eters en zo’n 600 feestvierd­ers zullen samen het nieuwe jaar inzetten”, vertelt Erik Stevens van 2Cooks4You. Zijn partner, Inge Vanherf, houdt zich vooral bezig met de feestelijk­e inrichting van de zaal en de keuze van het menu. “Het wordt een drielanden­buffet met Spaanse tapas, Belgische gerechten, Italiaanse pasta en een verrassend dessert”, verklapt ze. Aan het buffet wordt op dit ogenblik met man en macht gewerkt. Op oudejaarsa­vond zelf kunnen Erik en Inge rekenen op 23 medewerker­s. “We zijn al maanden bezig met de voorbereid­ing van de avond en hebben er soms slapeloze nachten van”, lachen ze beiden. “Maar we doen het graag. Ach, we konden voor die avond ook een huisje huren in de Ardennen, en rustig aan doen. Maar zo zitten we niet in elkaar. Het geeft ook enorm veel voldoening, als de gasten straks weer allemaal tevreden het nieuwe jaar instappen.” Na het diner wordt er plaats geruimd voor de dansvloer en begint de New Year’s Party met de bekende dj’s Bjorn Verhoeven en Dimitri d’Anvers en kan het aftellen naar het nieuwe jaar beginnen.

 ?? FOTO HBVL ?? New Year’s Eve is intussen een traditie geworden in Riemst.
FOTO HBVL New Year’s Eve is intussen een traditie geworden in Riemst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium