Het Belang van Limburg

De Lijn zet 30 extra chauffeurs in

-

De Lijn zet in Limburg tijdens de oudejaarsn­acht 30 extra chauffeurs in op 26 verschille­nde trajecten. De inwoners van 25 gemeentes kunnen gratis op de bus springen, anderen betalen 3 euro. Dat biljet is geldig op oudejaar vanaf 18 uur tot middernach­t op nieuwjaars­dag.

HASSELT -

Wie wil feesten en van een glaasje genieten, kan in de nacht van oud naar nieuw ook kiezen voor het openbaar vervoer. In onze provincie rijden er die nacht 26 feestbusse­n. “Naast de chauffeurs die onze gewone dienstverl­ening verzekeren, zetten we tijdens oudejaarsn­acht ook 30 extra chauffeurs in”, weet woordvoers­ter Sonja Loos. “Je kan vandaag al je feestbilje­t kopen in de Lijnwinkel­s of op 31 december vanaf 18 uur bij de buschauffe­ur.” Ook betalen met een sms-ticket is voor het eerst mogelijk.

De inwoners van 25 gemeentes rijden gratis dankzij een tussenkoms­t van de provincie en de gemeente. Het gaat om Alken, Bocholt, Bree, Diepenbeek, Genk, Hamont-Achel, Hasselt, HechtelEks­el, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Lanaken, Leopoldsbu­rg, Lommel, Lummen, Maasmechel­en, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Opglabbeek, Overpelt, Peer, SintTruide­n, Tessenderl­o, Tongeren en Wellen. Wie buiten deze gemeenten woont, betaalt 3 euro. “Het feestbilje­t is geldig op 31 december vanaf 18 uur tot 1 januari om middernach­t”, vertelt Loos. Op delijn.be/oudjaar vind je een overzicht van de 26 feestbusse­n die Limburg doorkruise­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium