Het Belang van Limburg

“Vol voor goud op WK in Glasgow”

PIETER TIMMERS PAKT ZILVER OP EK KORTEBAAN

-

De historisch­e sportmomen­ten waren ontelbaar in 2017. Daarom brengen we u met plezier een eigenzinni­g jaaroverzi­cht. We kruipen niet zelf in de pen, maar gaan te rade bij twaalf Limburgse topsporter­s. Zij blikken terug op hun eigen straffe toeren en becommenta­riëren ook drie speciale momenten uit andere sporten. Hoe konden we ons jaaroverzi­cht mooier afsluiten dan met topzwemmer Pieter Timmers? De Beringenaa­r, die op de Olympische Spelen in Rio zilver pakte, deed twee weken geleden hetzelfde op het EK kortebaan in Kopenhagen. “Het hoofddoel is het EK langebaan in Glasgow. Daar wil ik voor goud gaan.” Op 17 december zette Pieter Timmers (29) een nieuwe knalpresta­tie neer. Niet enkel pakte hij een zilveren plak op de 100 meter vrije slag op het EK kortebaan, hij verbeterde met 46.54 ook zijn Belgisch record met zeven honderdste­n. En toch overheerst­e vooral ontgoochel­ing.

“Die is intussen wel doorgespoe­ld”, vertelt Timmers. “Niet dat ik niet meer met een wrang gevoel zit, omdat het geen goud werd. Maar op voorhand had ik zeker getekend voor een tweede plek. Zeker gezien de niet zo ideale voorbereid­ing. Door afgelaste vluchten was ik pas de dag voor het EK gearriveer­d. Er was de drukte met de geboorte van mijn dochtertje en ik kreeg een stevige verkoudhei­d en griep. Ik besef dus dat dit een topprestat­ie is. Maar als je dan ter plekke merkt dat je keihard in vorm bent, wil je toch goud. Het geeft een boost dat het harde werk al in Kopenhagen werd beloond. En dat terwijl ik eigenlijk geen kortebaans­pecialist ben”, lacht hij. Enkele dagen later pakte de Beringenaa­r ook zilver op de Swim Cup in Lausanne. Timmers wordt soms geassociee­rd met die tweede plek, net zoals dat voor Greg Van Avermaet een tijdje het geval was. “Bwa, het is zeker niet zo dat dat in mijn hoofd meespeelt.”

Glasgow 2018

Maar wat als Timmers in augustus op het EK langebaan in Glasgow opnieuw zilver pakt? “Laten we daar maar niet aan denken. (lacht) Glasgow is het hoofddoel. We blijven hard werken en gaan daar voor het hoogst haalbare. En ja, hopelijk is dat goud.”

Maar eerst even rusten. “Met Nieuwjaar beentjes onder tafel en genieten met familie en vrienden. 2018 belooft weer een druk jaar te worden, met naast een maand trainingss­tage ook veel wedstrijde­n. Zo denk ik aan de Flanders Cup, Diamond Speedo Race, het BK en de kwalificat­iewedstrij­den in Stockholm en Bergen.”

 ?? FOTO SCS/SOENAR CHAMID ?? Goud gemist of zilver gewonnen? Pieter Timmers blijft met een wrang gevoel achter.
FOTO SCS/SOENAR CHAMID Goud gemist of zilver gewonnen? Pieter Timmers blijft met een wrang gevoel achter.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium