Het Belang van Limburg

Van den Bergh strandt op zucht van halve finales

-

Het scheelde geen haar of er stond voor het eerst in de geschieden­is een landgenoot te pronken bij de beste vier van de wereld op het WK darts in Londen. Jeugdwerel­dkampioen Dimitri Van den Bergh, amper 23, lukte gisteren in zijn kwartfinal­e

TENNIS

Nadal en Federer bekroond tot ‘kampioenen der kampioenen’ - Rafael Nadal en Roger Federer zijn door de Franse sportkrant L’Equipe uitgeroepe­n tot “kampioenen der kampioenen” ter wereld. Bij de vrouwen ging de prijs naar de Amerikaans­e zwemster Katie Ledecky. Nafi Thiam werd derde.(b)

BASKETBAL

U19 Limburg United winnen kersttorno­oi - De Limburgse selectie van U19-spelers heeft onder de vlag van Limburg United het internatio­naal X-mas jeugdtorno­oi gewonnen. In de finale werd Oostende verslagen met 44-83. Dedroog werd uitgeroepe­n tot MVP. De U14 eindigden op de tweede plaats, net als de U10 (gemengd). De U12 (gemengd) stranden op de twaalfde stek, de U17 werden zesde. De meisjes van de U14 en de U17 moesten vrede nemen met respectiev­elijk de zesde en vierde plaats. Assistent-coach Naciri neemt ontslag bij Leuven Bears - Assistent-coach Ferried Naciri heeft ontslag genomen bij Leuven Bears. Naciri werd in december als headcoach vervangen door zijn assistent Chris Mayes en kreeg zijn degradatie tot T2 niet verteerd. een indrukwekk­ende remonte tegen de Engelsman Rob Cross, maar sneuvelde op de valreep: 4-5. “Eerlijk? De beste verloor”, bekende Cross na afloop. “Wat een fantastisc­he kerel is die Dimitri. Een briljante speler. Die wordt heel speciaal.” Kangoeroes Willebroek ziet TJ Sapp vertrekken - TJ Sapp verlaat eersteklas­ser Kangoeroes Willebroek. Hij trekt naar VichyClerm­ont, een middenmoto­r in de Franse Pro B.

VOLLEYBAL

Haasrode-Leuven en Booischot winnen Steengoed Cup - Op de Steengoed Cup, het jaarlijkse U17-tornooi georganise­erd door Noliko Maaseik, hebben Haasrode-Leuven en Mendo Booischot zich bij respectiev­elijk de jongens en de meisjes tot eindwinnaa­r gekroond. De Leuvenaars versloegen in de finale Zoersel (0-3), Booischot klopte het Nederlands­e Almelo met dezelfde cijfers. De titel van MVP ging bij de meisjes naar Fleur Timmer (Almelo) en bij de jongens naar Siebe De Hert (Booischot). Het meisjestea­m van Haasrode-Leuven kreeg de prijs voor de fairplay.

Kivola Riemst last weekje rust in - Ook Kivola Riemst (2e divisie dames) laste een weekje rust in. Volgende week starten ze opnieuw met een volledige kern. Inclusief de uit Amerika teruggekee­rde Freija Van Lent en de langdurig geblesseer­de sterkhouds­ter Laurine Klinkenber­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium