Het Belang van Limburg

“Mijn mooiste zege”

Bruynseels wint GP voor Devos en Nicola Philippaer­ts

- Kris VAN LOO

Niels Bruynseels heeft op de kerstjumpi­ng in Mechelen de GP Sport Vlaanderen gewonnen. In een uiterst spannende barrage was hij sneller dan Pieter Devos en Nicola Philippaer­ts. Zo kreeg de Grote Prijs voor het eerst in de 37-jarige geschieden­is een volledig Belgisch podium. Christophe Vanderhass­elt (Identity Vitseroel) was de eerste landgenoot die de barrage haalde. Hij werd gevolgd door enkele gevestigde waarden zoals Nicola Philippaer­ts (H&M Harley), Pieter Devos (Apart), Niels Bruynseels (Gancia de Muze) en Je- rome Guery (Garfield de Tiji).

In de barrage dook Nicola Philippaer­ts (H&M Harley vd Bisschop) een seconde onder de tijd van Christophe Vanderhass­elt. Maar de Limburger zag eerst Pieter Devos en daarna ook winnaar Niels Bruynseels zijn tijd nog verbeteren. De top drie finishte binnen één seconde.

Voor Niels Bruynseels was het al de derde overwinnin­g in een vijfsterre­n GP dit jaar. “Mechelen is mijn thuis. Dit is winnen voor eigen publiek en iets mooier is er niet. Het klopt dat Gancia een snel beestje is, dat heeft ze al meermaals bewezen. Maar ik mag evenmin fouten maken. Gelukkig had ik het grote voordeel al laatste te starten. Dan kan je je concurrent­en observeren.” Pieter Devos werd tweede en die plaats kende hij al voor hij aan de barrage begon. “Ik kan me niks verwijten. Ik heb met Apart alles uit de kast gehaald, al is Gancia nu eenmaal sneller. We reden de barrage alsof ons leven ervan afhing. Met drie vrienden op het podium, mooier kan niet”, lacht Devos. Ook Nicola Philippaer­ts was tevreden. “Ik heb het onderste uit de kan gehaald. H&M Harley is in vorm. Hij springt ook de wereldbeke­r, maar toen ik in de GP de barrage haalde, wou ik voluit voor de winst gaan. Ik heb alles geprobeerd en werd daarvoor beloond met de derde plaats.”

 ?? Foto FACEBOOK ?? Niels Bruynseels.
Foto FACEBOOK Niels Bruynseels.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium