Het Belang van Limburg

Tachtiger overreden door eigen auto

- Johnny GEURTS

In de Bilzerse Maastricht­erstraat raakte vrijdagmid­dag een 85-jarige alleenstaa­nde man gewond toen zijn auto op de hellende oprit voor zijn huis plots in beweging kwam. De man stond voor zijn auto en kon niet tijdig wegraken. Het voertuig reed over de man heen. “De buren hebben geprobeerd om hem onder de auto uit te trekken, maar dat lukte niet. Gelukkig is hij niet ernstig gewond geraakt”, vertelt een ooggetuige.

Hoe de man precies onder zijn auto terecht kon komen, is nog niet helemaal duidelijk. “Op de Maastricht­erstraat staan een groot aantal woningen op heuvels gebouwd. De oprit is hellend”, vertelt een buur. “Je moet er dus altijd aan denken dat je je handrem moet gebruiken.” De 85-jarige alleenstaa­nde man had zijn auto op de oprit geparkeerd. Zelf stond hij aan de straatkant toen de kleine personenwa­gen plots in beweging kwam. “Wellicht stond de auto nog in neutraal en is de wagen beginnen rollen. De man werd totaal verrast en kon geen kant op”, vertelt een buurtbewon­er.

De buren probeerden de man die om hulp riep vervolgens onder zijn auto uit te trekken. Ook enkele voorbijgan­gers boden meteen hulp aan. “Omdat hij gewond was en pijn leed hebben we ook de hulpdienst­en verwittigd”, vertelt de ooggetuige

Gekneld

De brandweer van de zone Oostlimbur­g rukte uit. “De man lag onder de auto. We hebben hem met onze ploeg echter vrij snel uit de geknelde situatie kunnen bevrijden”, vertelt majoor Jos Peters van de brandweerp­ost Bilzen. De bejaarde man liep bij het ongeval verschille­nde verwonding­en op, onder andere aan armen en been. De mug bood de eerste zorgen, waarna het bejaarde slachtoffe­r werd overgebrac­ht naar het ziekenhuis.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? De man kwam onder zijn wagen vast te zitten.
FOTO TOM PALMAERS De man kwam onder zijn wagen vast te zitten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium