Het Belang van Limburg

Hondje zoek na felle chaletbran­d

Baasje is alles kwijt na brand

- Roger DREESEN

In de Zandstraat in Reppel heeft een grote, uitslaande brand donderdagn­acht een houten chalet in een mum van tijd in de as gelegd. De bewoonster kon zichzelf en zes van haar hondjes in veiligheid brengen. “Maar van ons zevende hondje, een kleine podenco windhond, ontbreekt ieder spoor. Jelleke is tijdens de brand in paniek weggelopen”, vertelt de aangeslage­n eigenaar Maria Klerckx. De houten chalet in de Zandstraat in Reppel brandde donderdag even na middernach­t volledig uit. De bewoonster is nog maar enkele jaren eigenaar van de chalet en was er op het moment van de brand alleen met haar zeven honden. “Samen met wijlen mijn man heb ik deze chalet enkele jaren geleden gekocht en volledig gerenoveer­d”, vertelt de geëmotione­erde bewoonster, die afkomstig is uit Bree. “Op een bepaald moment zag ik rook tussen de wanden en de schouw. Ik probeerde het vuur zelf te blussen en heb de brandweer opgeroepen. Maar er was geen blussen aan. Daarna heb ik mezelf en de honden in veiligheid kunnen brengen.”

Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al door het dak van het gebouw. De brandweerm­annen konden enkel nablussen en de auto vrijwaren van grotere schade. Mogelijk gaat het om een schouwbran­d.

Herinnerin­gen

In een mum van tijd was alles weg, ook de kleine personenwa­gen die geparkeerd stond langs de chalet werd door de brand zwaar beschadigd. “Al onze herinnerin­gen zijn weg. En een van mijn zeven hondjes, Jelleke, is in paniek weggelopen. Mijn zoon en ik hebben vanmorgen de omliggende bossen uitgekamd, maar van Jelleke – een kleine podenco – is nog geen spoor teruggevon­den.”

Het hondje was vrijdag nog steeds spoorloos. De familie doet een oproep om uit te kijken naar Jelleke. “Jelleke is gechipt, wie hem ziet mag de politie verwittige­n.” De chalet doet dienst als buiten- verblijf en is gelegen in het bosgebied Bergerheid­e. De gemeente stelde enkele jaren geleden een bijzonder plan van aanleg op om de toestand te regularise­ren. “Een dertigtal chalets zijn vandaag reglementa­ir vergund”, zegt burgemeest­er Stijn Van Baelen. Dat betekent dat een vergunde chalet ook weer opgebouwd mag worden.

 ??  ??
 ?? FOTO RDR/HBVL ?? De chalet raakte volledig vernield bij de brand en hondje Jelleke nam de benen. De familie vraagt uit te kijken naar Jelleke, een podenco windhond zoals op de foto rechts. Jelleke is volledig lichtbruin.
FOTO RDR/HBVL De chalet raakte volledig vernield bij de brand en hondje Jelleke nam de benen. De familie vraagt uit te kijken naar Jelleke, een podenco windhond zoals op de foto rechts. Jelleke is volledig lichtbruin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium