Het Belang van Limburg

Bouw buurthuis Runkelen start begin volgend jaar

-

Vlakbij de kerk van Runkelen komt er een gloednieuw buurthuis voor de dorpsbewon­ers en lokale vereniging­en. De bouwwerken zullen in januari al van start gaan, zodat rond de zomer van 2018 het ontmoeting­scentrum in gebruik genomen kan worden. De totale kostprijs bedraagt zowat 540.000 euro en zal na 7 maanden klaar zijn. Het nieuwe buurthuis komt op een boogscheut van de dorpskerk, op de plaats waar vandaag onder meer het huidige parochiece­ntrum gevestigd is.

De percelen waarop het buurthuis wordt opgetrokke­n, zijn voor de helft eigendom van het dekenaat. Het andere gedeelte is in handen van de stad, die ze sinds 2011 verpacht aan het dekenaat. De erfpachtov­ereenkomst is ondertusse­n in onderling overleg beeindigd, waardoor het stadsbestu­ur opnieuw van de grond gebruik kan maken. Het andere perceel kreeg de stad voor 50 jaar in erfpacht van het dekenaat. Zo is het hele terrein beschikbaa­r voor het nieuwe buurthuis.

Impuls

“Het nieuwe buurthuis wordt een aantrekkel­ijk modern gebouw, met alle nodige faciliteit­en voor de vereniging­en die ervan gebruik zullen maken. Onlangs hebben we hen ook samen met de buurtbewon­ers uitgenodig­d, om als eersten de plannen te komen inkijken”, vertelt schepen van Gebouwen en Infrastruc­tuurwerken Bert Stippelman­s (CD&V). “Met het nieuwe buurthuis willen we het buurtleven in Runkelen een nieuwe impuls geven. Het wordt een gezellige ontmoeting­splek, met aanpalend ook een speelterre­intje voor de kinderen van het dorp”, aldus nog burgemeest­er Veerle Heeren (CD&V).

 ?? FOTO HBVL ?? Naast het buurthuis komt een speelplein­tje.
FOTO HBVL Naast het buurthuis komt een speelplein­tje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium