Het Belang van Limburg

“Blijkbaar zien ze mij toch graag”

Vierhonder­d patiënten nemen afscheid van kinderarts ZOL

- Chris NELIS

Zo’n vierhonder­d patiënten en personeels­leden van het Ziekenhuis Oost Limburg (ZOL) hebben gisteren afscheid genomen van hun geliefde kinderarts Willy Van de Casseye (70). In de hal van het ziekenhuis werd de pediater op een daverend applaus onthaald. Van de Casseye was compleet verrast en eventjes uit zijn lood bij het zien van zo’n grote groep sympathisa­nten. “De wijze raad van mijn moeder heeft me dokter doen worden”, zegt Van de Casseye. Het was Cathy De Vuono (38) die op Facebook patiënten opriep om samen in de hal van het ziekenhuis de pediater op een grandioos applaus te trakteren. “Mijn twee kinderen zijn door hem behandeld”, zegt De Vuono. “En ook ikzelf ben als kind door hem onderzocht. Ik kan dus uit ervaring spreken als ik zeg dat hij als geen ander fantastisc­h goed met baby’s en kinderen kan omgaan. Willy Van de Casseye is een absolute topdokter. En dat zeg ik niet alleen. Bekijk de reacties maar eens op Facebook. Bovendien zijn nog eens zo’n vierhonder­d mensen ingegaan op mijn oproep. Voor al die mensen moet hij iets heel bijzonders betekenen.”

Ook burgemeest­er

Wim Dries

(CD&V) en ZOL-voorzitter Tom Arts (CD&V) maakten deel uit van de groep sympathisa­nten.

Van de Casseye gaf toe compleet verrast te zijn door de actie van zijn patiënten en oud-patiënten. De man was zichtbaar ontroerd en een beetje uit zijn lood geslagen bij het zien van de grote groep bekenden die speciaal voor hem naar het zie-

Willy VAN DE CASSEYE kenhuis was gekomen. “Ja, ik ben wel onder de indruk van deze actie”, zegt Van de Casseye. “Ik apprecieer dit ten zeerste. Dan moeten ze mij toch graag zien.” Ook bij het ziekenhuis waren ze onder de indruk van de actie. “Wat een ontzettend warme actie om het werkjaar mee af te sluiten”, luidt het. “Dokter Van de Casseye is een icoon in Genk en omstreken, door zijn eeuwige glimlach, zijn vakkennis en zijn werklust. Eén dag per jaar nam hij vrijaf, op de dag van de Ronde van Vlaanderen. Alle andere dagen was hij beschikbaa­r voor zijn patiënten. Het gaat u goed dokter, we gaan u missen.

Boerderijd­ieren

“De wijze raad van mijn moeder heeft me dokter doen worden”, zegt Van de Casseye zelf nog. “Zij zei altijd dat het beter is om iemand te helpen dan om geholpen te moeten worden. Ik ben die woorden nooit vergeten. Ik heb mijn werk altijd met veel passie en liefde gedaan. Ik ga ook niet helemaal stoppen, en zal deeltijds als consulent blijven werken. Maar ik zal nu wel wat meer tijd hebben om voor mijn boerderijd­ieren te zorgen.”

Ik ben wel onder de indruk. Dan moeten ze mij toch graag zien

 ?? FOTO CN ?? Zo’n vierhonder­d patiënten nemen met een daverend applaus afscheid van kinderarts Willy Van de Casseye.
FOTO CN Zo’n vierhonder­d patiënten nemen met een daverend applaus afscheid van kinderarts Willy Van de Casseye.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium