Het Belang van Limburg

Slecht weer verpest wintereven­ement

BraKaad noodgedwon­gen verplaatst naar februari

- Zahra BOUFKER

Het jaarlijks wintereven­ement BraKaad in Ham gaat vandaag (zaterdag) niet door. Door het barslechte weer van de voorbije week, wordt het evenement verplaatst naar februari. “Zowel het terrein als de backstage: overal ligt er modder”, zegt Bart Vankrunkel­sven.

Het hele terrein aan de oude pastorij ligt vol modder Op deze manier hebben de bezoekers er niets aan

BraKaad vindt – normaal gezien – jaarlijks plaats in Ham. De omgeving rond de oude pastorie wordt ondergedom­peld in een sfeer van mysterie met vurige acts en allerhande artiesten. Maar rotweer gooit voor 2017 roet in het eten. “Dit jaar organisere­n we BraKaad voor de zesde keer”, zegt Bart Vankrunkel­sven van de cultuurdie­nst bij de gemeente Ham. “Het is een gratis evenement waar allerlei optredens van vuurarties­ten op het programma staan. En het is de eerste keer dat we het niet kunnen laten doorgaan. Het weer is gewoon te slecht. Zowel het terrein waar de

Bart VANKRUNKEL­SVEN catering komt te staan, als de tuin van de pastorie waar de optredens plaatsvind­en zijn niet toegankeli­jk door waterplass­en en modder. Op deze manier hebben de bezoekers er niets aan. Hetzelfde geldt ook voor de artiesten die hun optreden niet kunnen uitvoeren zoals voorzien. En dat allemaal in de wetenschap dat er nog veel regen voorspeld is voor de rest van het weekend. Denk alleen al aan al het vuur dat hierdoor gedoofd zal worden.”

Onderhande­lingen

“Het is een spijtige zaak voor de Hamse vereniging­en die de cate- ring gingen voorzien en ook het jongerenko­or Rigoletto dat elk jaar met veel enthousias­me een intro-verrassing­sact voorziet”, zegt Vankrunkel­sven. “De artiesten worden door de gemeente betaald. Op dit moment zijn de onderhande­lingen bezig, maar de meeste artiesten hebben al bevestigd dat ze geen bijkomende kosten zullen aanrekenen als we een andere datum voorstelle­n.” Wanneer BraKaad dan wel plaats zal vinden, is nog niet exact geweten. “We stellen het wintereven­ement uit naar een ander tijdstip. De vermoedeli­jke datum zou 17 februari 2018 kunnen zijn, maar daarover voeren we nu gesprekken met de artiesten. We willen sowieso dat het in de wintermaan­den plaatsvind­t. BraKaad is nu eenmaal een wintereven­ement”, besluit Vankrunkel­sven.

 ?? FOTO ZAHRA BOUFKER ?? Bart Vankrunkel­sven op het terrein waar BraKaad plaats had moeten vinden. De modder strooit echter roet in het eten.
FOTO ZAHRA BOUFKER Bart Vankrunkel­sven op het terrein waar BraKaad plaats had moeten vinden. De modder strooit echter roet in het eten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium