Het Belang van Limburg

Gewapende dieven rijden zich vast in woonwijk Loo

- Jos THOMASSEN

Op oudejaarsn­acht heeft de lokale politie van Maasmechel­en-Lanaken in het Loo twee gewapende dieven kunnen klissen na een wilde achtervolg­ing. Die eindigde in een doodlopend­e straat tegen een betonnen omheining. Een derde verdachte kon ontkomen. Op straat werden een revolver en een kalasjniko­v gevonden. Er zouden ook schoten zijn gelost. De champagne was net op toen Freddy Dolmans op oudejaarsa­vond een doffe knal hoorde in zijn achtertuin. Een auto had een gat geboord in de betonnen platen achter zijn volière. Drie mannen in een auto met Franse nummerplaa­t probeerden eerder op de avond te ontsnappen toen ze op heterdaad betrapt werden bij een diefstal elders in de wijk, waar heel wat straten dood lopen. Zo ook de Loobeekstr­aat.

Ronny Ramaekers kwam rond één uur thuis toen hij blauwe zwaailicht­en zag op zijn inrit. “De politie maande me aan om meteen naar binnen te gaan en daar te blijven”, zegt Ronny die op straat een revolver zag liggen. Agenten hadden toen al een zwaar machinegew­eer in de combi liggen. “In deze wijk moet je het asfalt volgen om er uit te geraken. Vooral niet over de betonnen kinderkopj­es gaan, want dan eindig je in een doodlopend stuk”, weet Freddy Dolmans. De inbrekers, achtervolg­d door de agenten, kozen wel voor de kinderkopj­es en scheurden langs een boom vooraleer tot stilstand te komen tegen de betonnen omheining. “Twee dieven zijn gevat, een derde zou voortvluch­tig zijn”, weten de buren. “Hier waren veel mensen afwezig die nacht. Later is een agent komen zeggen dat ik mijn verzekerin­g moet bellen. Gelukkig hebben ze mijn volières niet geraakt. Ik heb nog niet zo lang geleden het hele vogelbesta­nd vernieuwd”, weet Freddy Dolmans.

De buurt bleef de hele nacht afgezet. “Pas tegen zes uur in de ochtend werd de wagen getakeld en was het hier terug rustig”, weet Ronny Ramaekers. Het parket van Limburg kan enkel bevestigen dat er in de wijk een incident was. Over de omstandigh­eden wordt voorlopig nog niet gecommunic­eerd.

 ?? FOTO JTH ?? Freddy Dolmans bij de betonnen muur waar de vlucht van de dieven bruuske eindigde.
FOTO JTH Freddy Dolmans bij de betonnen muur waar de vlucht van de dieven bruuske eindigde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium