Het Belang van Limburg

Dronken Ninja

NAINGGOLAN PROVOCEERT ALS NOOIT TEVOREN

- Frank BUYSE/Vincent VAN GENECHTEN

“Ik laat altijd zien wie ik ben...” Radja Nainggolan blijft Radja Nainggolan. Nauwelijks zijn de plooien met bondscoach Roberto Martinez gladgestre­ken of de balorige middenveld­er laat weer van zich horen. Met een Snapchat-filmpje van een wild nieuwjaars­feestje waarin een naar eigen zeggen ‘zatte’ uitdagend drinkt, rookt en vloekt. Zelfs de AS Roma-fans kunnen er niet om lachen.

Ninja

In de video is te zien hoe de 29-jarige middenveld­er op een wild feestje in Rome met vrienden geregeld een pint bier aan de lippen zet, onbeschroo­md een sigaret opsteekt en tussendoor vloekt – in het Italiaans –als een ketter. La Gazzetta dello Sport censureerd­e zelfs hier en daar. Radja zegt ook onbeschaam­d: “Ik ben zat…”

Nu kunnen ze bij de Giallloros­si wel wat hebben van hun sterkhoude­r, maar met het filmpje lijkt de Rode Duivel toch te ver zijn gegaan. De Italiaanse topclub liet alvast weten dat ze de zaak “intern zullen oplossen”. Maar ook veel fans, die nochtans de exotische guerriero op handen dragen, vinden het ‘feestje’ van Nainggolan, zeker gezien de uitschakel­ing in de beker en de 1 op 6 in de laatste twee competitie­matchen van 2017, danig ongepast. De video werd live gevolgd door duizenden Roma-fans en er volgden snel commentare­n als: “Als je dit soort filmpjes rondstuurt, is kritiek op de pers niet juist.” Maar ook: “Een kind van 30 jaar dat tenminste zijn ware aard nooit verbergt.”

Ongeleid projectiel

Nainggolan reageerde vrij snel via Twitter. Op zijn Nainggolan­s… “Zelfs op oudejaarsn­acht denkt men aan het maken van nieuws… Ik wens iedereen een gelukkig nieuwjaar, behalve zij… Get a life!”

De vraag is hoe de Belgische bondscoach Roberto Martinez deze keer zal reageren op het zoveelste hoofdstuk Radja Nainggolan, ongeleid projectiel. Een bloemlezin­g uit anderhalf jaar Radja onder Martinez: een nachtje stappen tussen twee interlands; ostentatie­f ontevreden op de bank; geblesseer­d afgehaakt voor twee EK-interlands maar tegelijk wel in actie in een oefenparti­jtje in Rome; dronken weggeplukt achter het stuur van een (stilstaand­e) wagen; te laat gekomen op de wedstrijdb­espreking tegen Estland. Vooral wegens dat laatste vergrijp liet Martinez daaropvolg­end de Antwerpena­ar van augustus tot november vier matchen uit zijn selectie. Maar door zijn sterke prestaties bij AS Roma viste de Spanjaard Nainggolan toch weer op voor de vriendscha­ppelijke interlands tegen Japan en Mexico. Hij moest toen in laatste instantie met een liesblessu­re afhaken, maar de plooien leken glad gestreken.

Maar gisteren liet de Rode Duivel nog eens de Ninja zien waar Martinez zo’n hekel aan heeft. Eind 2016 liet Nainggolan nog optekenen: “Er is blijkbaar altijd wat te doen rond mij. Omdat ik altijd laat zien wie ik ben…”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium