Het Belang van Limburg

“Opnieuw adrenaline”

Wegen van Yoni Buyens en KRC Genk scheiden

- Sven CLAES

Er is een einde gekomen aan de lijdensweg van Yoni Buyens (29) bij KRC Genk. Het contract van de middenveld­er op overschot werd in onderling overleg ontbonden. “Ik ben hongerig naar een nieuwe uitdaging”, klonk Buyens strijdvaar­dig. Buyens verruilde in de zomer van 2015 Standard voor een driejarig avontuur in de Luminus Arena, maar een succes werd dat niet. Vorig seizoen werd de middenveld­er door KRC Genk nog uitgeleend aan Westerlo, maar ook dit seizoen draaide op een sisser uit. De Duffelnaar moest zijn conditie onderhoude­n bij de beloften. Hij had nog een contract tot de zomer.

Hoe kijk je terug op deze periode?

“Het is nooit leuk om op deze manier te moeten vertrekken. KRC Genk is voor mij een afgesloten hoofdstuk. Ik hou er gemengde gevoelens aan over en had natuurlijk méér verwacht van mijn Genkse periode. De ontbinding van mijn contract was voor beide partijen de beste zaak. Ik wil vooruit kijken en niet meer zoeken naar het moment waar het fout is gelopen.”

Wat brengt 2018 voor jou?

“Ik wil zo snel mogelijk weer aan de slag. Er zijn verkennend­e gesprekken met drie clubs: één uit België en twee uit het buitenland. Er is nog niets heel concreet, maar de honger om mij te bewijzen is nog nooit zo groot geweest. Ik wil opnieuw de adrenaline voelen van wedstrijde­n en terug vertrokken zijn voor een periode van nog vier jaar als profvoetba­ller.”

Hoe zit het met jouw conditie?

“Mijn conditie mag normaal gezien geen enkel probleem zijn. Ik mis natuurlijk wedstrijdr­itme, maar ik train al mee met de beloften sinds juni. Ik miste slechts een drietal trainingen, dus de basis is er. Ik train verder met een personal trainer tot er iets definitief uit de bus komt.” Schalke 04 sparringpa­rtner - De kerstvakan­tie van de Genkies zit er bijna op. Overmorgen worden ze op de club verwacht voor zogenaamde maximaalte­sts. Die zullen bepalen wie voluit kan gaan met de groep en wie een individuee­l programma moet volgen. Op vrijdag vertrekt de hele delegatie, spelers en staf, naar Benidorm voor de jaarlijkse winterstag­e. Daar zal op zondag 7 januari om 14.30 uur een oefenwedst­rijd worden gespeeld tegen Bundesliga­club Schalke 04.

 ?? Foto TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Yoni Buyens: “Ik wil vooruit kijken en niet meer zoeken naar het moment waar het fout is gelopen.”
Foto TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY Yoni Buyens: “Ik wil vooruit kijken en niet meer zoeken naar het moment waar het fout is gelopen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium