Het Belang van Limburg

“Schouder valt gelukkig wel mee”

-

Opschuddin­g in de slotfase in Baal. Net op het moment dat de uitslag al lang vaststond, verslikte Wout van Aert zich in de balkjes. Bij het allerlaats­te kwam hij ten val en greep daarbij meteen naar de linkerscho­uder. “Tijdens de wedstrijd kreeg ik het steeds kouder, waardoor ik geen goede controle meer had over mijn stuur. Vandaar die val.” Van Aert vreesde dat de schouder even uit de kom was geweest. “Op training heb ik het ook al een paar keer gehad. Hij klikt er even uit. Zodra ik rechtsta, schiet alles wel direct weer op zijn plaats, maar zeker het eerste kwartiertj­e maakt dat het wel best pijnlijk.”

Een halfuur na de wedstrijd was de ongerusthe­id alweer verdwenen. “Uiteindeli­jk valt het allemaal mee”, beaamde Van Aert. zou er niet van verschiete­n als Wout er op het BK vanaf de eerste minuut vandoor gaat.”

Een onemanshow, is het dat wat we straks in Koksijde gaan krijgen? Een wedstrijd waarin Van Aert eindelijk eens niet de dominantie van de superieure Van der Poel moet ondergaan, maar kan tonen dat ook hij dit seizoen best wel op een zeer hoog niveau rijdt? De wereldkamp­ioen zelf haalde er gisteren de schouders bij op. “Een BK blijft bovenal een koers waar je een trui kan winnen”, besloot hij. “Dat rij je niet om je te laten zien, dat rij je om te winnen.” Leg die Belgische trui al maar klaar. Baerts doet het weer - Caro Baerts heeft op de slotdag van Jumping Mechelen bij de juniors de Indoor Masters gewonnen. De amazone uit Herk-de-Stad won met paard Baccara vd Richter. *** Tijdens de Mastersfin­ale voor pony’s geraakte Ylona Thijs met Lord D’Hoge Rielen net niet op het podium. Haar snelle barragetij­d was slechts goed voor een vierde plaats. *** De finale bij de juniors leverde een tweede plaats op voor Tim Prouvé. *** Jeroen Appelen pakte een zege tijdens de tweesterre­nconcours van Mechelen. Wouter Devos werd hier tweemaal tweede, Henk Clabots werd derde en Kim Thiry vierde. *** Tijdens de Darco Cup was er zilver voor de Limburgse ploeg rond de dekhengst Nonstop. Dorien Theybers, Cedric Nouwen en Rune Reynders lieten zich op een foutje betrappen. Ze legden wel de snelste tijd af bij de vierfouter­s, wat de tweede plaats opleverde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium