Het Belang van Limburg

Harrie Smolders wint Kerstjumpi­ng van Mechelen

-

Harrie Smolders heeft de Kerstjumpi­ng van Mechelen gewonnen. De 37-jarige Nederlande­r legde met Zinius een foutloze barrage af waarin hij 55 honderdste­n sneller was dan de Zweed Henrik von Eckermann (Mary Lou) en 1.78 dan de Italiaan Lorenzo de Luca. Het was wel opvallend dat er geen enkele Belg de barrage haalde. Olivier en Nicola Philippaer­ts faalden op de allerlaats­te hindernis. Ook Niels Bruynseels maakte één springfout. Favorieten als Pieter Devos en Gregory Wathelet gaven zelfs op. Uiteindeli­jk moest Olivier Philippaer­ts met Harley vrede nemen met de twaalfde plaats en zijn broer Nicola met Legend of Love met de zestiende.

Toch was er nog vreugde in het Belgische kamp. De stal Euro Horse uit Grobbendon­k van Axel Verlooy won met Harrie Smolders (Zinius) immers de wereldbeke­r, Stephex Stables uit Wolvertem werd derde en vierde met Lorenzo de Luca (Halifax van het Kluizebos) en Daniel Deusser (Cornet d’Amour).

“Wat Zinius presteert, overtreft alle verwachtin­gen”, lachte Axel Verlooy. “Hiermee zetten wij de kers op de taart van een fantastisc­h jaar 2017. Dat beleven we misschien nooit meer.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium