Het Belang van Limburg

AGENT EN VERDACHTE GEWOND NA ACHTERVOLG­ING

Man rijdt in op controlepo­st van politie

- Chris NELIS

Een man die zaterdagav­ond rond 22 uur niet wilde stoppen voor een alcoholcon­trole op de Emiel Vandorenla­an is op een controlepo­st van de politie ingereden. De agenten konden net op tijd wegspringe­n. Eentje raakte daarbij gewond. De politie vuurde enkele kogels af op de banden van de vluchtende wagen die later kon worden klemgerede­n in de Dijkstraat enkele kilometers verderop. De alcoholcon­trole werd gehouden in het kader van de SLIM-acties. Omstreeks 22 uur naderde een man met een Volkswagen Golf de controlepo­st op de Emiel Van Dorenlaan ter hoogte van basisschoo­l Sint-Martinus. In plaats van te vertragen reed de bestuurder vol in op de agenten die de post bemanden. Daarbij raakte één agent gewond.

Schoten gelost

Andere agenten trokken daarop hun wapen en vuurden enkele schoten af op de banden van de wegvluchte­nde wagen. Maar ook de leeggelope­n banden deden de bestuurder niet stoppen. Hij zette zijn vlucht voort op zijn velgen. De agenten zetten meteen de achtervolg­ing in. Die verliep over de Emiel Vandorenla­an via de Stalenstra­at en zo de Dijkstraat in. Inmiddels was er ook al een patrouille onderweg langs de andere kant van de Dijkstraat. In het midden van de straat konden ze de man klemrijden. Daarbij raakten drie politiewag­ens ernstig beschadigd. De bestuurder, een 41-jarige Genkenaar, moest met geweld uit zijn wagen gehaald worden. Daarbij raakten zowel de verdachte als een politie-inspecteur gewond. Omdat agenten van de zone Carma bij het incident betrokken waren, kwam de politie van de zone Lama ter plaatse om de nodige vaststelli­ngen te doen. De Genkenaar werd overgebrac­ht naar het commissari­aat voor ondervragi­ng. Afgelopen zondag werd de man voorgeleid bij de onderzoeks­rechter. De besliste hem aan te houden.

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? In de Dijkstraat kon de 41-jarige Genkenaar klem worden gereden. Drie politievoe­rtuigen raakten daarbij beschadigd.
FOTO CHRIS NELIS In de Dijkstraat kon de 41-jarige Genkenaar klem worden gereden. Drie politievoe­rtuigen raakten daarbij beschadigd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium