Het Belang van Limburg

“Ga voor goede basics”

Hoe onze influencer­s solden kopen

- Hanne DE BELIE

Draag tijdens het shoppen gemakkelij­ke kleren die je goed uit- en aan kan doen om te passen Palmira PROIETTI Influencer

HASSELT - Na de koppelverk­oop en fluisterso­lden is vandaag de officiële start van de wintersold­en. “Investeer in dat ene dure item dat al lang op je verlanglij­stje staat. Koop vooral goede ‘basics’, zoals een mooie jeans of wit hemd. Geen zin in grabbelen en graaien? Shop dan online of kies een personal shopper.” Drie Limburgse influencer­s – Palmira Proietti, Yentl Keuppens en Céline Schraepen – geven tips om goed voorbereid op soldenjach­t te gaan. MAAK EEN VERLANGLIJ­STJE

“Ga voor je favoriete item dat al heel lang op je verlanglij­stje staat, maar dat net iets te prijzig was”, raadt Palmira Proietti, styliste uit Hasselt, aan. “Ik maak voor mezelf een lijstje: dit is belangrijk, dat wil ik graag hebben”, vertelt de Diestse Yentl Keuppens van de blog Just Yentl.

“Kijk vooral naar de items die je al een tijdje op het oog hebt of al eerder leuk vond”, geeft ook Instagram-ster Céline Schraepen uit Beringen als tip.

KLEED JE COMFORTABE­L

Denk niet enkel na over wat je wil kopen, maar ook over wat je draagt om te gaan shoppen. “Draag gemakkelij­ke kleren die je goed uit- en aan kan doen om te passen”, zegt Palmira. “Kies ook voor gemakkelij­ke schoenen. Als je bijvoorbee­ld op zoek wilt gaan naar een jurkje, doe dan nylonkouse­n aan, zodat je goed kan passen.”

KOOP GOEDE BASICS

De belangrijk­ste tip volgens Yentl: ga voor basics. “Met basics bedoel ik meer dan een topje om ergens onderaan te doen”, legt ze uit. “Ik denk aan een mooie jeans, een toffe lederen tas, een goed paar laarzen, een zwart kleedje. Stukken die doorheen het jaar duurder zijn, die in blijven en nu minder kosten.”

“Ga voor de goede basics: een wit hemd, de little black dress, zwarte pumps”, raadt ook Palmira aan.

LET OP TRENDS

Volgens de influencer­s is het belangrijk om ook op de (opkomende) trends te letten. “Geel wordt helemaal hot”, voorspelt Palmira. “Durf dus voor geel te kiezen en ga 2018 happy in.”

“Kijk naar de trends van deze winter: oversized truien, jasjes van nepbont, stoerdere bikerboots en

overknee laarzen”, zegt Céline. “Zwart blijft goed scoren”, weet Yentl. “Ook pastelkleu­ren komen weer terug.”

INVESTEER IN DUUR(DER)

“Koop vooral de duurdere items, zoals een lederen jasje dat in blijft”, zegt Palmira. “Die blijven wel eens hangen omdat ze normaal te duur zijn. Je betaalt nu veel minder. Het is dus een heel goede investerin­g.”

“Let vooral op de duurdere merken, dingen die je anders niet kan kopen. Solden zijn hét moment om dure schoenen te kopen, of een handtas die wat duurder is”, vindt ook Céline.

SHOP ONLINE

“Online solden shoppen is rustiger en je wordt niet omver geduwd”, lacht Yentl. “Combineren kan ook: ’s morgens voor de winkels open zijn online shoppen en daarna shoppen in de stad.” “Ik ga zelf niet graag shoppen tijdens de solden, ik hou niet van die chaos”, geeft Céline toe. “Daarom shop ik liever online. Het is rustiger, je weet meteen of je maat er nog is en je kan retournere­n.”

VOORKOM MISKOPEN

“Tijdens de solden worden de meeste miskopen gedaan”, waarschuwt Céline. “Denk na: vind ik het echt mooi of wil ik het omdat het goedkoop is. Vraag je af of je het wel nodig hebt.” “Koop niet om te kopen: enkel omdat het afgeprijsd is”, zegt ook styliste Palmira. “Neem niet iets mee omdat je 50 procent korting krijgt. Zorg dat het je eigen stijl is.”

WACHT NIET AF

“Wacht niet tot de laatste afprijzing­en om solden te shoppen. Dan is de kans groot dat de leukste items er al uit zijn”, weet Palmira uit ervaring. “Probeer ook vroeg in de ochtend te gaan, zodat je de drukte voor bent.” Céline: “Snel zijn is de boodschap. Als je iets nodig hebt, kan je best niet wachten tot het einde van de solden.”

VERGEET NIET TE PAUZEREN

“Las tussen het shoppen door even een korte pauze in, om iets te eten of te drinken”, geeft Palmira nog mee. “Als je honger hebt of vermoeid bent, kan je niet meer helder denken en is het moeilijker om juiste beslissing­en te maken.”

KIES JE PERSONAL SHOPPER

“Als je zelf niet zo’n goed soldenshop­per bent, boek dan een personal shopper om solden te gaan shoppen”, besluit Palmira. “Personal shoppers zijn het gewoon om te grabbelen tussen de kleren. Vooral mannen hebben daar wel eens behoefte aan.”

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? In Hasselt was het gisteren, de dag voor de officiële start van de solden, al goed druk.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR In Hasselt was het gisteren, de dag voor de officiële start van de solden, al goed druk.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium