Het Belang van Limburg

Opnieuw diefstal uit kledingcon­tainer

-

In de nacht van maandag op dinsdag werd de kledingcon­tainer aan de sporthal van Nieuw-Sint-Truiden leeggehaal­d, volgens een ooggetuige door een koppel. “Terwijl de man rustig in de auto wachtte, dook de vrouw in de container om de zakken eruit te slepen”, zegt de getuige. Hij diende klacht in tegen de dieven. “Helaas komt zo’n diefstalle­n wel vaker voor”, zegt Suzanne De Strooper van de vzw Wereld Missie Hulp.

In de nacht van 1 op 2 januari werden de bewoners in de buurt van de sporthal op Nieuw-Sint-Truiden gewekt door rumoer op straat. “Ik dacht meteen aan een ongeval, en ben opgestaan en naar het raam gegaan om te kijken wat er scheelde”, zegt een getuige. “Door de straatverl­ichting kon ik perfect zien hoe een vrouw de kledingcon­tainers aan het sportcentr­um leegmaakte. Dat doe je niet. En dan laten ze telkens ook nog een ravage achter, dat is er teveel aan. Terwijl de man rustig in de auto wacht, duikt de vrouw in de container om de zakken eruit te slepen”, beschrijft de getuige de werkwijze. “Die kiepert ze op straat, en dan sorteert ze de in- houd. De kleding waar ze iets mee kan, draagt ze naar de wagen. De rest laat ze gewoon liggen.” Het is niet de eerste keer dat de getuige het dievenkopp­el betrapt. “De vorige keer heb ik al een klacht neer- gelegd bij de politie, nu deed ik dat opnieuw.”

Bij de vzw Wereld Missie Hulp (WMH), verdelers van de rode kledingcon­tainers, zijn ze niet verrast. “Helaas komt het wel vaker voor”, zegt Suzanne De Strooper, regioveran­twoordelij­ke VlaamsBrab­ant en Limburg van WMH. “Eind 2016, begin 2017 was het een echte plaag. Er is toen overleg geweest met de politie, en de kledingcon­tainers werden verstevigd om dieven te weren. Maar blijkbaar is dat nog niet voldoende. Wij nemen vandaag nog contact op met de gemeente om alles op te ruimen.”

Aan de hand van de persoonsbe­schrijving­en en de nummerplaa­t, die door de ooggetuige genoteerd werd, bleken de dieven geen onbekenden te zijn. “Als de diefstal bewezen wordt, zal er een pv worden opgemaakt en zullen ze zich moeten verantwoor­den voor de politierec­hter”, aldus de korpschef.

Eind 2016, begin 2017 was het een echte plaag. De kledingcon­tainers zijn toen verstevigd om dieven te weren. Maar blijkbaar is dat nog niet voldoende Suzanne DE STROOPER

Wereld Missie Hulp

 ?? FOTO JOZEF CROUGHS ?? De ongewilde kleren lieten de dieven op straat achter.
FOTO JOZEF CROUGHS De ongewilde kleren lieten de dieven op straat achter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium