Het Belang van Limburg

CONTROLES

-

BILZEN

Dinsdag, daags na nieuwjaar, heeft de politie BOB-controles gehouden in de Tongersest­raat in Bilzen. Een bestuurder reed onder invloed van drugs. De 35-jarige man uit Bilzen had geen rijbewijs omdat dit op 20 december was ingetrokke­n, ook al voor rijden onder invloed van drugs. Zijn auto werd getakeld. Het was al de derde keer in een half jaar tijd dat de bestuurder voor dezelfde feiten werd betrapt.

In de Palsbosstr­aat in Bilzen is dinsdagmor­gen rond 5 uur een 23-jarige Diepenbeke­naar tegen een omheining geknald met zijn auto. De jongeman had 3 promille alcohol in het bloed. Zijn rijbewijs werd ingetrokke­n. Omdat hij zo dronken was, werd hij ter ontnuchter­ing opgesloten in de politiecel.

Tijdens de nacht van oud op nieuw zijn twee rijbewijze­n ingetrokke­n. Een bestuurder reed onverantwo­ord op de Maastricht­erweg in Riemst. De 37-jarige vrouw uit Nederland reed er 100 km/u en ze reed tot vlak tegen de bumper van voorligger­s. De vrouw had cocaïne, speed én marihuana gebruikt, zo bleek uit de test. In haar auto lagen nog meer drugs. Die werden in beslag genomen. ’s Morgens rond 6 uur is in de Tongersest­raat in Bilzen een 33-jarige vrouw betrapt onder invloed van marihuana, cocaïne en speed. De vrouw uit Heerlen moest haar rijbewijs inleveren. Tijdens oud op nieuw zijn vijf parkeerboe­tes uitgeschre­ven in het centrum van Bilzen. De overtreder­s moeten 58 euro betalen. In de uitgangsbu­urt, in de Brugstraat in Bilzen, heeft de politie twee GAS-boetes uitgeschre­ven. Eén man was aan het plassen in het portaal van een huis, de ander braakte op de stoep. (maw)

ZUTENDAAL/AS/GENK

De politie Carma heeft zaterdag controles gehouden in Zutendaal, As en Genk. Tussen 16 uur en middernach­t moesten 813 bestuurder­s een ademtest afleggen. Twee bestuurder­s hadden te veel gedronken. Een van hen moest het rijbewijs tijdelijk afgeven. Vijf bestuurder­s reden zonder veiligheid­sgordel. (maw)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium