Het Belang van Limburg

34-jarige Rus moet keeperspro­bleem oplossen

Club Brugge heeft zijn nieuwe doelman beet. Vladimir Gabulov, een 34-jarige Rus die in de tweede helft van 2016 nog een half jaar zonder club zat, is de nieuwe concurrent van Butelle, Horvath en Hubert. Hij onderteken­de een contract voor anderhalf jaar.

-

Arsenal Tula, daar plukte Club de nieuwe doelman weg. Gabulov kwam er begin 2017 terecht nadat hij in de zomer van 2016 geen nieuw contract had gekregen bij Dinamo Moskou. “Vlak voor zijn 33ste had hij plots geen ploeg meer”, weet David Sansun, voetbalcor­respondent en specialist Russisch voetbal. De carrière van Gabulov leek op zijn einde te lopen, maar promovendu­s Arsenal Tula gooide in januari een reddingsbo­ei. Gabulov speelde in maart voor het eerst sinds lang weer een officiële wedstrijd. De doelman beleefde er zijn tweede jeugd, groeide uit tot kapitein en slikte naar degradatie­normen amper goals. Ook dit seizoen zat hij na twintig speeldagen aan amper 23 tegentreff­ers. Zes keer liet hij een clean sheet optekenen. Zijn wederopsta­nding zorgde ervoor dat hij in juni vorig jaar opnieuw internatio­nal werd.

“Zijn oude coach Cherchesov is nu bondscoach, dat hielp wel”, duidt Sansun. “Er zijn betere Russische doelmannen, maar toch is hij erin geslaagd om de derde doelman van het land te worden.” Een plaatsje in de WK-selectie is dus lang geen utopie.

Eerste club buiten Rusland

Gabulov onderteken­de een contract tot medio 2019 bij Club. Het wordt zijn eerste buitenland­se uitdaging. “Een kans om een oude droom te vervullen”, verklaarde Gabulov al in een later verwijderd­e boodschap op zijn persoonlij­ke website. “Spelen in het buitenland en hopelijk nog eens optreden in de Champions League. Dit wordt voor mij een nieuwe uitdaging.” Bijkomende uitdaging: met zijn bijna twintig jaar ervaring het Brugse keeperspro­bleem definitief oplossen. De jonge

Ethan Horvath

– voor wie er wel wat interesse is – en Guillaume Hubert presteerde­n te wisselvall­ig en hoewel hij zijn plek wist te heroveren, mag Ludovic Butelle deze winter nog steeds gratis vertrekken. Gabulov vertrekt morgen al mee op winterstag­e.

Met Krepin Diatta is een tweede Brugse wintertran­sfer overigens nakend. De 18-jarige Senegalese spits van het Noorse Sarpsborg staat zoals eerder gemeld dicht bij blauw-zwart en een bijhorende uitleenbeu­rt aan KV Mechelen en kost volgens lokale media tussen de twee en de drie miljoen euro. Ook de overstap van Laurens De Bock naar KV Mechelen is nog steeds hangend.(gma,

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Gabulov vertrekt morgen al mee op stage met Club Brugge.
Foto PHOTO NEWS Gabulov vertrekt morgen al mee op stage met Club Brugge.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium