Het Belang van Limburg

Vanavond gaat nieuwe League Trophy van start

- Rob KWANTEN

Voor de eerste maal organiseer­t de Volleyball­iga een tornooi in de nieuwjaars­periode: de League Trophy. Zeven Liga A-clubs schreven zich in, waaronder Noliko Maaseik. Met Marc Spaenjers, CEO van de liga, bekijken we het nieuwe initiatief even van dichterbij. “Het is zeker niet de bedoeling om een equivalent van de Beker van België te creëren”, zegt de Antwerpena­ar.

Spaenjers: “Toen we de kalender voor 2017-2018 aan het opmaken waren, voorzagen we in deze periode tien dagen voorbereid­ingstijd voor de Red Dragons. We gingen er immers vanuit dat zij een kwalificat­ietornooi zouden moeten spelen. Maar door hun sterke prestaties op het EK in Polen, waar ze net naast brons grepen, mogen Deroo en co dat tornooi laten schieten. We vroegen ons af of we de lange rustperiod­e zelf niet konden overbrugge­n. We deden navraag bij de clubs en kregen heel wat positieve respons. Het is trouwens al van 2009 geleden dat er nog eens kerstvolle­ybal werd gespeeld. Toen werd voor de laatste keer het Flanders Volley Gala afgewerkt, beter bekend als het tornooi van de Witte Molen. Hopelijk kunnen we die mooie tijden doen herleven. Het is zeker niet de bedoeling om een equivalent van de Beker van België te creeren. Dat is een monument dat in vele van onze buurlanden wordt benijd. De League Trophy is gewoon een extra evenement, waarvan we een succes op korte én lange termijn willen maken."

“Vanavond worden de kwartfinal­es afgewerkt. Maaseik neemt het op tegen Zoersel, Roeselare ontvangt Gent en Aalst krijgt Waremme over de vloer. Menen, dat zich in de competitie tot herfstkamp­ioen kroonde, gaat rechtstree­ks door naar de halve finales. Leuven schreef zich niet in omdat ze heel veel studenten in de kern hebben en ook enkele jongens die op pad moeten met internatio­nale jeugdteams. Begrijpeli­jk. Guibertin wilde niet meedoen, maar ik heb geen idee waarom.”

“De kwartfinal­es worden vanavond afgewerkt. De halve finales gaan zaterdag om 15.00 uur en 18.00 uur door in de Edugo Arena in Gent. Net als de finale van de eerste League Trophy, die zondag om 19.30 uur wordt gespeeld. De wedstrijde­n worden uitgezonde­n op Belgian Volley TV. De finale komt live op Play Sports van Telenet. We hebben er ook alles aan gedaan om voor een grote publieke opkomst te zorgen.”

“Er is een prijzenpot van 20.000 euro die zal verdeeld worden over de vier finalisten. Maar behalve het financiële aspect krijgen de clubs ook veel media-aandacht. Ze hebben ook een sterke participat­ie gehad in de commerciël­e uitbouw. Daar kunnen ze nu de vruchten van plukken.” Maaseik speelt in Beverlo - Noliko Maaseik speelt vanavond zijn kwartfinal­e tegen Zoersel. De wedstrijd start om 20.00 uur in de sporthal van Stalvoc Beverlo (Rolweg in Koersel).

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? CEO van de liga, Marc Spaenjers.
FOTO DICK DEMEY CEO van de liga, Marc Spaenjers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium