Het Belang van Limburg

Licht op groen voor bouw nieuw medisch centrum

- Johnny GEURTS

De kogel is door de kerk: tegenover het oud ziekenhuis in Bilzen wordt een nieuw medisch centrum gebouwd door het AZ Vesalius. “Goed nieuws, want het gebouw waar nu de poliklinie­k en de huisartsen­post gevestigd zijn, heeft zijn beste tijd wel gehad”, zegt OCMW-voorzitter Luc Hendrikx. Het nieuw medisch centrum, een dagziekenh­uis met een uitgebreid aantal medische diensten, komt op het Ganshof waar vroeger een doktersvil­la stond. “Aangezien de stad Bilzen en het OCMW betrokken partij zijn, werd een samenwerki­ngsakkoord opgemaakt dat is goedgekeur­d op de gemeentera­ad”, verduideli­jkt burgemeest­er Frieda Brepoels (N-VA).

Drie verdieping­en

“De zone waar het medisch centrum wordt gebouwd, wordt door het OCMW ter beschikkin­g gesteld”, stelt OCMW-voorzitter Luc Hendrikx. “Het hele terrein is 3.790 vierkante meter groot, het gebouw zelf zal daar 1.740 vierkante meter van innemen. Dat laatste stuk wordt in erfpacht gegeven aan AZ Vesalius. Het OCMW zal de kosten dragen van de parkeerfac­iliteiten, waaronder een ondergrond­se parking met een zestal parkeerpla­atsen. Het OCMW kan daarvoor rekenen op een toelage van de stad. De bouw van het medisch centrum is voor rekening van het AZ Vesalius. Het gebouw waar de poliklinie­k en huisartsen­post nu gevestigd zijn, heeft zijn beste tijd echt wel gehad.”

De doktersvil­la op het terrein waar het nieuw ziekenhuis zal gebouwd worden, is ondertusse­n gesloopt. Het nieuwe ziekenhuis van drie verdieping­en hoog kost 10,5 miljoen euro en zal voorzien zijn van een groot operatiekw­artier, een afdeling medische beeldvormi­ng, een poliklinie­k en een cafetaria.

“Als alles volgens plan verloopt wordt de bouwvergun­ning tegen de zomer aangevraag­d”, besluit de burgemeest­er.

 ?? FOTO JOGE ?? De oude doktersvil­la en het speeltuint­je zijn een tijd geleden al gesloopt.
FOTO JOGE De oude doktersvil­la en het speeltuint­je zijn een tijd geleden al gesloopt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium