Het Belang van Limburg

Nieuw festival aan Maasplasse­n

Bastion in augustus decor van evenement voor jong en oud

- Phillip PERGENS

Drie Kinrooiena­ren willen schwung geven aan het nieuwe bastion aan de Maasplasse­n bij Ophoven en Kessenich. In het weekend van 11 augustus organisere­n ze er een nieuw festival en ze mikken op 5.000 bezoekers met een concept voor jong en oud. “We willen mensen uit de regio samenbreng­en”, zeggen Maico Houben, Boyd Wilms en Jeroen Opsteyn. Het idee speelde al langer in de hoofden van de initiatief­nemers en bij het openen van het bastion vorig jaar zagen ze hun kans schoon om de plannen te realiseren. “De locatie biedt tal van mogelijkhe­den waar we graag mee aan de slag wilden gaan”, zeggen Maico, Boyd en Jeroen. “De lig- ging is perfect en het terrein zelf oogt knus, maar is ruimer dan iedereen denkt. We hebben navraag gedaan bij de betrokken instanties en kregen groen licht om ons evenement op poten te zetten.”

Headliners

Het Bastion Festival moet een muziekweek­end worden voor jong en oud. “We willen de mensen uit de regio samenbreng­en. Dat is het Maasland en noordooste­n van onze provincie, maar we kijken ook over de grens. Aangezien we de Maas maar over moeten vinden we het vanzelfspr­ekend dat we ook naar de Nederlands­e buren kijken.”

Het muzikale aanbod is daarom aangepast. “We hebben de planning helemaal rond en maken de laatste artiesten in de komende weken bekend. Zo houden we de spanning er in.”

Het is dus nog uitkijken naar enkele headliners op zaterdag en zondag, maar met artiesten zoals De Romeo’s, Regi, De Ketnetband, Level Six en Heivis is het aanbod divers. “Daarnaast hebben we een kinderdorp, is het terrein toegankeli­jk voor rolstoelge­bruikers en maken we een onderschei­d tussen het muziekterr­ein en de eetstanden. Het opzet is om er een belevenis van te maken. De aanwezigen zullen zeker gaan genieten van de omgeving. Zeker bij mooi weer zal het met de Maasplasse­n iets prachtig geven”, luidt het.

Zwemmen verboden

Wie pootje wil baden, komt echter bedrogen uit. “Veiligheid primeert. Daarom omheinen we het volledige terrein ter hoogte van het onderste talud. Het mag niet de bedoeling zijn om na te veel drank te besluiten om een frisse duik te nemen.”

De organisati­e loopt stilaan als een trein. “Met dank aan de hulp die we krijgen van de mensen uit Kinrooi en omstreken. We hebben heel wat vrijwillig­ers bereid gevonden om hun handen tijdens deze dagen uit de mouwen te steken en dan zijn er nog de sponsors. We willen er samen echt iets van maken.”

Mikken doen Maico en co op 5.000 bezoekers, verspreid over de twee dagen. “Je moet altijd een doel nastreven. We hopen dat de eerste editie ons de nodige zuurstof geeft om hier een jaarlijks festival van te maken”, besluit het trio.

X

 ?? FOTO PPN ?? Maico Houben, Boyd Wilms en Jeroen Opsteyn op het festivalte­rrein. “We mikken op 5.000 bezoekers.”
FOTO PPN Maico Houben, Boyd Wilms en Jeroen Opsteyn op het festivalte­rrein. “We mikken op 5.000 bezoekers.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium