Het Belang van Limburg

“Eentje van roltrap, andere van kruk gevallen”

Nieuwjaars­trip eindigt voor twee van drie Genkse vriendinne­n op spoed

- Chris NELIS

Drie vriendinne­n uit Genk die Nieuwjaar wilden vieren aan de kust, zagen hun plannen afgelopen weekend in het water vallen. Vlak voor ze samen op de trein naar de kust wilden stappen, viel Lucienne Puni (80) van de roltrap in het station van Genk. Met ernstige verwonding­en werd ze overgebrac­ht naar de spoedafdel­ing van het Ziekenhuis Oost Limburg. Tot overmaat van ramp viel haar vriendin Alice Foesters (75) daar van een kruk en ze brak haar staartbeen. hadden een kamer in een hotel in Middelkerk­e geboekt”, doet Lucienne Puni het verhaal. “Nieuwjaar vieren aan de kust, het was iets waar we naar uitkeken. Aan het station in Genk namen we de roltrap naar het perron van onze trein. Mijn vriendinne­n Alice en Lea stonden voor mij. Ik zette mijn koffer op één van de schuivende trappen. Maar omdat die te smal zijn, kon ik er geen voet naast zetten. Wel een trap lager, maar ik voelde dat ik niet stabiel stond. Halverwege verloor ik mijn evenwicht en donderde ik naar beneden. Ik voelde mijn hoofd en lichaam overal tegenaan botsen. Ik probeerde mijn val nog te breken, maar kon me nergens aan vastdanken houden. Eens beneden lag ik plat op de grond en bloedde ik hevig. Het bewustzijn heb ik gelukkig niet verloren. Maar ik voelde wel dat ik er erg aan toe was.”

Sjaal

De vrouw werd geholpen door haar vriendinne­n en personeels­leden van de NMBS. “Eén van hen heeft dan ook onmiddelli­jk de ambulance gebeld”, gaat Lucienne verder. “Een andere vrouw die in de buurt was, had haar sjaal onder mijn hoofd gelegd in afwachting op de hulpdienst­en. Pas in het ziekenhuis had ik door dat ik die nog altijd had. Maar ik weet niet wie de vrouw is. Ik wil haar dolgraag be“We en die sjaal teruggeven.” Aangekomen op de spoedafdel­ing van het ziekenhuis bleek Lucienne vooral snijwonden en kneuzingen te hebben. “Terwijl ik daar op spoed lag te wachten, hoorde ik Lea in het dialect roepen: ‘Alice, wa dees te nou?’. Blijkbaar was ze van haar kruk gevallen, recht op haar staartbeen. Ze kermde van de pijn, maar zei dat het niet nodig was om foto’s te maken.”

Injectie

Voor Lucienne eindigde de nieuwjaars­trip in het ziekenbed. Alice en Lea beslisten er het beste van te maken en hun reis toch voort te zetten. “Daar had ik al snel spijt van”, gaat Alice verder. “Toen we in Middelkerk­e aankwamen, verging ik van de pijn. Een arts is langsgekom­en om me een pijnstille­nde injectie te geven. Maar die hielp niets. Uiteindeli­jk is mijn zoon me komen halen om me naar de spoed van campus Sint Jan in het ZOL in Genk te brengen. Ook daar kreeg ik een injectie en zware pijnstille­rs. Het heeft lang geduurd vooraleer het een klein beetje draagbaar was. Neen, zo hadden wij onze nieuwjaars­trip niet voorgestel­d. Ik vind het ook heel erg voor Lea, onze derde vriendin. Ook voor haar was Nieuwjaar om zeep. Ze heeft zich heel intens bekommerd eerst om Lucienne en nadien om mij. Net zoals de trip zelf zal ik ook dat nooit vergeten.”

Terwijl ik op spoed lag te wachten, hoorde ik Lea roepen: ‘Alice, wa dees te nou?’. Blijkbaar was ze van haar kruk gevallen, recht op haar staartbeen. Ze kermde van de pijn

XDe eigenares van de sjaal kan Lucienne contactere­n op 0495/63.07.05.

Lucienne PUNI

 ?? FOTO CHRIS NELIS ??
FOTO CHRIS NELIS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium