Het Belang van Limburg

Gemeente en OCMW werken van 8 januari op afspraak

-

Gemeente en OCMW Kortessem werken vanaf 8 januari op afspraak. De eerstelijn­sdiensten die nog zonder afspraak werken,breiden hun openingsur­en uit. Daarnaast gebruikt de gemeente voor een aantal diensten een e-loket. Voor de diensten Ruimte, Burgerzake­n en het OCMW zal vanaf 8 januari enkel op afspraak gewerkt worden, behalve voor de snelle diensten zoals het afhalen of brengen van documenten, of aanschaf van vuilniszak­ken. “Onze medewerker­s kunnen elk dossier voorbereid­en en zo efficiënte­r werken”, aldus burgemeest­er Tom Thijsen (CD&V). Al deze diensten worden nu ook geconcentr­eerd op het gelijkvloe­rs. Afspraken maken kan via de site van de gemeente of telefonisc­h.

Via het e-loket op de site van de gemeente kunnen inwoners ook bepaalde attesten aanvragen bij de dienst Burgerzake­n. Ook de buurthuize­n en sportpark De Weyer reserveren kan online.

Ochtend

Om de eerstelijn­sdiensten die werken zonder afspraak vlotter te laten verlopen, is het onthaal van het administra­tief centrum verbouwd. Er zijn nu twee loketten. Daarnaast worden de openingsur­en aanzienlij­k uitgebreid. Naast de bestaande avondopeni­ng op donderdag tot 19 uur komt er een ochtendope­ning vanaf 8 uur op dinsdag, en openingen tijdens de middag op maandag, dinsdag en woensdag.

Voor oppositiep­artij Open Vld staan meer openingsur­en niet automatisc­h voor een betere dienstverl­ening. “Een combinatie met de gewone dienstverl­ening was nog altijd mogelijk geweest”, aldus Marie-Paule Vandormael. “Alles moet nu via afspraak: ambtenaren zijn niet meer spontaan bereikbaar voor de bevolking. Niet iedereen is vertrouwd met deze manier van werken. En wat met de privacy aan een open balie?” Verder betreurt zij dat de openingsur­en van gemeentehu­is, bibliothee­k en de dienst Uit niet op elkaar zijn afgestemd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium