Het Belang van Limburg

Storm rukt dak van kinderdagv­erblijf

-

Rond 4.45 uur rukte de storm het dak van een woning aan de Nieuweweg in Zichen (Riemst). Daar baten Wendy Castro en haar man sinds vijf jaar kinderdagv­erblijf Het Bijennestj­e uit. “Gelukkig is de kinderopva­ng deze week gesloten”, zegt Wendy. “We wisten dat het fel zou stormen, maar we dachten dat ons huis ertegen bestand zou zijn. Dat is amper vijf jaar oud.” “Rond kwart voor vijf werden we wakker van een enorm gekraak”, vertelt haar man Maarten Peusens. “We zagen tot onze verbazing dat ons hele dak afgerukt was en aan de voorgevel bengelde – met isolatie, onderzeil en al. Ons dochtertje van drie heeft er gelukkig niks van gemerkt, die sliep er gewoon doorheen.”

“Het dak is vermoedeli­jk door een windhoos weggeblaze­n”, zegt brandweerm­an Benny Lambregs. “We hebben alles zorgvuldig bij elkaar gezocht en het plat dak voorlopig met zeilen afgedekt.” Enkele geparkeerd­e wagens liepen schade op door de vallende brokstukke­n. Een houten tuinhuisje vlakbij werd weggeblaze­n.

“De dakdekker heeft ons beloofd dat de kinderen volgende week weer gewoon in Het Bijennestj­e terechtkun­nen”, zegt Wendy.

 ?? FOTO EVA ?? Maarten en Wendy van kinderopva­ng Het Bijennestj­e (foto boven).
FOTO EVA Maarten en Wendy van kinderopva­ng Het Bijennestj­e (foto boven).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium