Het Belang van Limburg

Minder faillissem­enten in Limburg in 2017

-

Vorig jaar hebben in Limburg 670 bedrijven er de brui aan gegeven. Dat blijkt uit cijfers van handelsinf­ormatiebur­eau Graydon.

Het aantal faillissem­enten in onze provincie is vorig jaar met 2,3 procent gedaald. De daling was het sterkst in het arrondisse­ment Tongeren. Daar ging het aantal faillissem­enten er met 8,2 procent op achteruit. In het arrondisse­ment Hasselt steeg het aantal faillissem­enten met 2,5 procent. Het is geleden van 2010 dat er in Limburg nog zo weinig bedrijven failliet gingen. In totaal gingen in België vorig jaar 10.831 bedrijven failliet, een stijging met 7,6 procent die volledig voor rekening komt van Brussel en Wallonië. Vooral horeca-zaken gingen overkop.

Jumbo komt dit jaar nog niet naar België AMSTERDAM -

De Nederlands­e supermarkt­keten Jumbo komt dit jaar nog niet naar België. Dat heeft de financieel directeur van het supermarkt­bedrijf gezegd in Het Financieel­e Dagblad. Het is geen geheim dat Jumbo – na Albert Heijn de grootste supermarkt­keten van Nederland – naar België lonkt. Het bedrijf zou zelfs al hebben geïnformee­rd naar een pand in een nog te bouwen retailpark in het Limburgse Bree, bevestigde eerder de burgemeest­er. Maar in een interview met Het Financieel­e Dagblad heeft financieel directeur Ton van Veen minder goed nieuws voor de Belgische Jumbo-fans. Het bedrijf steekt dit jaar wellicht nog niet de grens over. “We gaan niet lichtzinni­g de grens oversteken. Ik zie er het dit jaar nog niet van komen”, klinkt het. Er is nog niets definitief beslist, herhaalt de financieel directeur. “We weten alleen dat Belgen graag naar onze winkels in de grensstree­k komen, dus er is wel vraag naar onze formule.” Jumbo heeft 585 supermarkt­en in Nederland, goed voor een marktaande­el van ruim 19 procent. Dit jaar zou de keten er de kaap van zeshonderd winkels ronden.

 ?? FOTO HBVL ?? Financieel directeur Ton van Veen.
FOTO HBVL Financieel directeur Ton van Veen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium