Het Belang van Limburg

Rijverbod voor 150 geflitste bestuurder­s aan Klaverblad

-

De Hasseltse politierec­hter heeft gisteren aan 150 bestuurder­s een rijverbod van minstens acht dagen opgelegd nadat ze in juni veel te snel reden ter hoogte van het Klaverblad in Lummen. De flitscamer­a stond opgesteld aan de werken op de E314 in de buurt van de brug van Viversel in Zolder. In juni vorig jaar liepen er in een week tijd zo’n 2.400 bestuurder­s tegen de lamp. Liefst 150 van hen reden er ruim 40 km/u te snel op de plek waar maar 70 km/u toegelaten was en moesten voor de politierec­hter verschijne­n.

“De wet is de wet. Die borden staan daar. Iedereen moet zich eraan houden. Het maakt niet uit of het nacht is of dat er geen werken aan de gang zijn op dat moment. Bovendien stond de camera pas opgesteld nadat eerder al drie borden geleidelij­k waarschuwd­en om de snelheid te vermindere­n van 120 naar 90 tot 70 km/u”, verklaarde de politierec­hter eerder in deze krant.

Boete

De mobiele camera zette bestuurder­s in de richting van Houthalen op de bon, net voor de verhogings­werken van de brug van Viversel over het Albertkana­al. Afhankelij­k van hoeveel ze te snel reden kregen ze een effectief rijverbod opgelegd van minimum acht dagen. Wie tegen een snelheid van 120 km/u of meer voorbij de camera zoefde, had 16 dagen of meer rijverbod aan het been. Het merendeel van de boetes bedroeg 600 euro, waarvan 480 euro effectief. Bovenop die som kwamen onder meer nog de gerechtsko­sten of nog eens bijna 300 euro, goed voor een minimumtot­aal van 780 euro voor een zware voet.

De hoofdvogel werd afgeschote­n door een snelheidsd­uivel die zich tegen 163 km/u liet flitsen en niet kwam opdagen in de rechtbank. De rechter legde hem een boete op van 2.000 euro, 300 euro kosten en een effectief rijverbod van drie maanden. De laagvliege­rs kunnen hiertegen wel nog beroep aantekenen.

 ?? FOTO HBVL ?? Door het grote aantal geflitste automobili­sten, was het twee weken geleden op de koppen lopen bij de politierec­hter.
FOTO HBVL Door het grote aantal geflitste automobili­sten, was het twee weken geleden op de koppen lopen bij de politierec­hter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium