Het Belang van Limburg

Als dubbelduo naar Tokio? TENNIS

Goffin en Mertens genieten van gemengd dubbel Down Under

- Gunther DE VOS

België heeft zijn tweede duel op de Hopman Cup in Perth met 3-0 gewonnen van thuisland Australië. David Goffin (27) en Elise Mertens (22) wonnen elk knap hun enkelspel en zegevierde­n nadien ook in het dubbelspel. De twee genieten zichtbaar samen op de baan. In die mate zelfs dat Goffin ook op de Spelen van 2020 in Tokio met Mertens wil aantreden. David Goffin en Elise Mertens spelen op de Hopman Cup voor het eerst gemengd dubbel. Ze verloren maandag van Duitsland, maar wonnen gisteren wel van het Australisc­he duo Gavrilova-Kokkinakis: 4-3 (5/3), 2-4, 4-1. De twee Belgische toppers kunnen het goed met elkaar vinden. Daarom sluit Goffin alvast niet uit dat de twee ook op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio samen aantreden. “Het is nog veraf en we moeten zien hoe het met ons beiden gaat over twee jaar”, aldus Goffin. “Maar het is duidelijk dat we veel plezier hebben als we samen op de baan staan. Elise is nog erg jong, maar maakt een uitstekend­e evolutie door en heeft veel potentieel om verder te groeien. Als die kans er zou komen om samen gemengd dubbel te spelen voor België op de Olympische Spelen, dan zou ik dat met plezier doen.”

Waterkans op finale

Niet alleen in het dubbel, ook in het enkelspel waren de Belgen baas tegen de Australiër­s. Na de nipte nederlaag eerder deze week tegen voormalige nummer één van de wereld Angelique Kerber, haalde Elise Mertens (WTA 36) het wel tegen Daria Gavrilova (WTA 25). De Hamontse vocht terug na een achterstan­d, werd WTA Auckland: Flipkens en Bonaventur­e uitgeschak­eld - Kirsten Flipkens is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinal­es van het WTA-tornooi in het Australisc­he Auckland. Ze verloor met 4-6 en 2-6 van de Sloveense Polona Hercog. Ook Ysaline Bonaventur­e is uitgeschak­eld. Zij verloor met 6-4 en 6-3 van de Taiwanese Su-Wei Hsieh. Simona Halep als ’s werelds nummer 1 op Australian Open - steeds sterker en trok uiteindeli­jk met 2-6, 6-4 en 6-2 het laken naar zich toe. “Ik ben zeer tevreden over mijn wedstrijd. Ik maakte nog wat onnodige fouten, maar dat komt ook omdat ik aanvallend wil spelen”, aldus Mertens. Goffin (ATP 7) maakte in twee sets komaf met Thanasi Kokkinakis (ATP 208): 6-4 en 6-2. Net als eerder tegen Zverev stond Goffin sterk te tennissen. “Het was nog een beetje beter dan in mijn eerste match tegen Zverev. Eerst heb ik Simona Halep start over anderhalve week aan de Australian Open als ’s werelds nummer 1, nadat ze de kwartfinal­es bereikte op het WTA-tornooi in het Chinese Shenzhen.

WIELRENNEN

Uran weer kopman in de Tour - Rigoberto Uran is net als vorig jaar kopman van EF Education First in de Tour. Michael Woods wordt hun leider in de Giro.

VELDRIJDEN

Vanthouren­hout houdt geen breuken over aan val in Baal - Michael Vanthouren­hout (Marlux-Bingoal) staat zondag dan toch in de cross van Leuven. Na zijn val in Baal werden geen breuken in zijn hand vastgestel­d.

Van der Breggen doet mee aan Nederlands kampioensc­hap - Anna van der Breggen neemt op 13 januari deel aan het Nederlands kampioensc­hap veldrijden in Surhuister­veen. De wielrenste­r van Boels Dolmans nog stevig gewerkt in de fitness en daarna was er een intensieve match. Ik ben zeer tevreden over mijn voorbereid­ing. 2018 kon niet beter beginnen voor mij.” Door deze zege hebben Mertens en Goffin nog een kansje op de finale als ze morgen met 3-0 winnen van Canada en Duitsland er niet in slaagt Australië te kloppen. Zwitserlan­d (met Roger Federer) en de VS strijden vandaag om het andere ticket voor de finale van zaterdag. Cycling Team, die de Giro voor vrouwen, de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl én Luik-Bastenaken-Luik op haar naam schreef, ziet dat NK als ideale voorbereid­ing op het wegseizoen.

BASKETBAL

LIMBURG UNITED: Abel Baptista ontbrak op training wegens een voedselver­giftiging. *** Cory Dixon, die begin november de club verliet, speelt nu voor het Britse Londen Lions. **** De uitgesteld­e wedstrijd tegen Antwerp Giants wordt gespeeld op dinsdag 23 januari. Charleroi-Limburg United verhuist van 3 naar dinsdag 6 februari. Houthalen B tegen Tongeren in Beker van Limburg - Met Houthalen B - Tongeren staat vanavond (21u) de laatste kwartfinal­e van de Beker van Limburg (heren) op het programma. De winnaar ontmoet in de volgende ronde Houthalen A.

 ?? FOTO EPA-EFE ?? Goffin en Mertens felicitere­n elkaar na de 3-0-zege tegen Australië.
FOTO EPA-EFE Goffin en Mertens felicitere­n elkaar na de 3-0-zege tegen Australië.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium