Het Belang van Limburg

Maaseik opent 2018 met zege

IN HALVE FINALE WACHT EEUWIGE RIVAAL ROESELARE

- Lars AUSSEMS

Noliko Maaseik is het nieuwe jaar begonnen met een zege. In de League Trophy, het nieuwe vriendscha­ppelijke bekertorno­oi van de Volleyliga, klopte het Zoersel met 3-0. Zaterdag speelt Maaseik in de Gentse Edugo Arena de halve finale tegen rivaal Roeselare. De mooi gevulde sporthal van Stal, voor de gelegenhei­d de thuishaven van Noliko Maaseik, zag een prima start van de thuisploeg (4-1). Maar al snel pakte Zoersel over onder impuls van een goed serverende Hofmans en aanvalskra­chtige Blondeel. De kleinere zaal was zeker geen nadeel voor Amigos, dat zonder complexen speelde. Met enkele winners op rij knokte Noliko zich echter opnieuw in de set. Maan en vooral een sterke Rychlicki zetten de scheve situatie recht: 25-21.

In de tweede set at Maaseik de tegenstand­er op. Zoersel kreeg de opslagen niet onder controle, Gevert pakte uit met wellicht één van zijn langste opslagreek­sen tot dusver. Set drie werd een matig schouwspel, waarin coach Joel Banks heel wat bankzitter­s liet opdraven. Iedereen kreeg speelminut­en. Het ging gelijk op tot 20-20, maar dan schudde de sterke Rychlicki twee prima opslagen uit zijn mouw. Tammemaa serveerde even later uit met een ace. Maaseik zette zo het nieuwe jaar in met een vlotte zege en stak daarmee al minstens 2.500 euro op zak. Zaterdag wacht Roeselare, dat Gent klopte, in de halve finale. Mits winst speelt Maaseik zondag de finale tegen Aalst of Menen. Inzet: een prestigieu­ze zege en 10.000 euro prijzengel­d.

“De League Trophy is een leuk initiatief en ook de sfeer hier in Stal was prima”, vertelde Joël Banks achteraf. “Het belangrijk­ste is dat we doorstoten, maar vooral dat we weer ons ritme van voor de winterstop oppikken. De focus ligt wel op de competitie. We nemen die halve finale tegen Roeselare serieus, gaan vol voor tornooiwin­st, maar een nederlaag is geen ramp. Niks moet, alles mag.”

 ?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? Sighinolfi verschalkt Van der Maat aan het net.
Foto RAYMOND LEMMENS Sighinolfi verschalkt Van der Maat aan het net.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium