Het Belang van Limburg

Leukemiepa­tiënt Yves Thomis overleden

-

Op oudejaarsa­vond is Diepenbeke­naar Yves Thomis thuis overleden, omgeven door zijn familie. Yves werd 53. De leukemiepa­tiënt, die toen al palliatief was, organiseer­de eind vorig jaar vlak voor zijn dood vanop zijn ziekbed nog een benefietto­cht voor het Jan Degraen Fonds. Yves hoopte voor de ‘Christmas Ride, Run, Walk’ op een dertigtal wandelaars, maar dat werden er meer dan driehonder­d. De opbrengst gaat naar het Jan Degraen Fonds, een initiatief dat het leven van kankerpati­ënten in Gasthuisbe­rg en het Jessa Ziekenhuis opfleurt met kleine attenties, zoals een dagelijks snoepje of een cadeautje op feestdagen.

Van achter het raam van zijn woonkamer begroette Yves Thomis een kleine twee weken geleden nog de deelnemers aan de benefietwa­ndeling. “Ik voel me net Sinterklaa­s”, zei hij toen. “Dit toont aan dat de mensen een warm hart hebben. Ik ben blij dat ik dit nog kon doen.” “De benefiet heeft inmiddels 7.825 euro opgebracht”, zegt Patrick Surinx, één van de beste vrienden van Yves en medeorgani­sator. “We kunnen zeker zeggen dat Yves enorm gelukkig was met het resultaat van deze actie. En de belofte blijft: eind dit jaar komt er een tweede editie en die zal jaarlijks herhaald worden. Dat zijn we Yves echt verschuldi­gd.”

Yves laat zijn vrouw Rina

en zoon Dylan achter. Begroeten kan nu vrijdagavo­nd 5 januari tussen 19 en 20 uur in uitvaartce­ntrum Jorissen in de Rooierheid­estraat 107 in Diepenbeek. Het afscheid zelf vindt plaats in intieme kring.

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium