Het Belang van Limburg

Colruyt lanceert app die mensen dichter bij elkaar moet brengen

-

Stel: je bent minder mobiel en je raakt niet meer zo snel in de supermarkt. Of je hebt het gewoon te druk. Dan is het handig dat een buur, een vriend of zelfs een wildvreemd­e de boodschapp­en voor jou doet en ze thuis bezorgt. Daarvoor lanceert Colruyt nu een gratis app. Na twee jaar testen staat ‘Apporto’ bijna op punt. In maart lanceert Colruyt Group de app. “Het platform brengt de bestaande 4 miljoen klanten van de Colruyt Group samen in een sociaal netwerk waar je gemakkelij­k digitale boodschapp­enlijstjes kan delen met elkaar”, zegt Frans Colruyt. De app staat los van hun online supermarkt Collect & Go. Apporto heeft veeleer een sociale functie. “Het platform moet mensen dichter bij mekaar brengen. Buren, kennissen, maar net zo goed onbekenden”, zegt Colruyt. “We worden individual­istischer en dus ook eenzamer. Sommigen komen naar de supermarkt voor dat beetje contact dat ze thuis missen. Als het voor hen een sociale activiteit is, kunnen ze net zo goed boodschapp­en meebrengen voor een ander.”

Tegelijk zien heel wat klanten er tegenop om met hun auto in de file te staan voor een pak koffie en een bussel worteltjes. “Voor tweeverdie­ners met een druk huishouden of minder mobiele mensen wordt winkelen een opgave.” Twee groepen dus, die elkaar blindeling­s zouden moeten vinden. En via de app – vanaf maart gratis op te laden via de App- of Google Play Store – zou dat moeten lukken.

Hulp voor bejaarden

Het principe is eenvoudig. Aanmelden kan je met de klantenkaa­rt. Ofwel stel je je kandidaat om inkopen te doen, bepaal je zelf de perimeter waarbinnen je wil leveren, en de vergoeding. Ofwel laat je weten waar en wanneer de boodschapp­en gebracht moeten worden. En welk je bedrag je ervoor over hebt. Uit het assortimen­t van Colruyt, Alvo of BioPlanet stel je vervolgens je digitale boodschapp­enlijstje samen. “De klanten regelen alles zelf. Wij facilitere­n de dienst. Het is niet de bedoeling dat onze medewerker­s alle producten gaan klaarzette­n.” En wat met bejaarden zonder smartphone? “Voor hen is het niet evident. Daarom willen we op termijn een hulplijn lanceren die deze mensen helpt om hun boodschapp­enlijstjes in te geven.”

 ?? FOTO MARC HERREMANS ?? Klanten die graag winkelen kunnen dankzij de app de boodschapp­en meebrengen voor mensen die ertegen opzien.
FOTO MARC HERREMANS Klanten die graag winkelen kunnen dankzij de app de boodschapp­en meebrengen voor mensen die ertegen opzien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium