Het Belang van Limburg

HEIN SHOPT IN GENT

Saief is na Kums, Sels, Boeckx en Vanhaezebr­ouck al de vijfde ex-Buffalo in het Astridpark

-

Een paar jaar geleden haalde Anderlecht met Mbokani, Jovanovic en Defour spelers van de kampioenen­ploeg van Standard, nu doen ze dat met de kampioenen van AA Gent. In het Gentse titelteam van 2015 was Kenny Saief – in tegenstell­ing tot Kums en Sels – wel een speler die maar geleidelij­k aan belangrijk werd. Eerst was de Israëlisch­e Amerikaan een onverbeter­lijke dribbelaar, maar Vanhaezebr­ouck vormde hem om tot een marathonma­n op links, een pure linksvoeti­ge robot die zich aan de tactiek hield en een voorzet kon trappen. Hein was er dol op. Saief is dan ook gediscipli­neerder dan de onvoorspel­bare Onyekuru en daarom drong Vanhaezebr­ouck aan op zijn komst. Paars-wit lonkte eerst wel naar clubs als Juventus en Wolfsburg om spelers te lenen, maar richtte zich dan toch op de Gentse flankspele­r. Hem weghalen uit de Ghelamco Arena was ook niet zo moeilijk. Saief onderging vorig jaar een liesoperat­ie waarbij complicati­es optraden en moest lang revalidere­n. Ondertusse­n was Yves Vanderhaeg­he trainer bij Gent en eens weer fit, paste zo’n buitenspel­er minder goed in diens systeem. Saief wordt nu verhuurd.

Een uitleenbeu­rt is ook ideaal voor RSCA, want met de nakende overname door Marc Coucke wordt er voorlopig voorzichti­g omgesprong­en met transfers. De deal werd trouwens geregeld door manager Mogi Bayat en die is op zijn zachtst gezegd niet Couckes vriend. Daarnaast valt niet uit te sluiten dat Anderlecht nog Gentser wordt, want Thomas Foket zit bij de Buffalo’s een beetje in dezelfde situatie als Saief.

Stanciu: dinsdag Praag?

Op stage in La Manga mag Anderlecht dus kamers vrijhouden, maar wellicht komt er ook eentje vrij. Gisteren werd er met Sparta Praag nog intensief onderhande­ld over de (definitiev­e) transfer van Nicolae Stanciu. Die deal nadert zijn ontknoping, maar Stanciu moet vandaag toch nog mee op oefenkamp met RSCA. Wellicht reist hij pas dinsdag of woensdag naar Praag af. Zijn makelaar Annamaria Prodan twijfelt alvast niet. “Nico gaf aan dat hij naar Sparta wil en dan is het onze taak om dat te regelen.”

 ??  ??
 ?? Foto BELGA ?? Saief werd door Vanhaezebr­ouck gekneed tot een marathonma­n op links.
Foto BELGA Saief werd door Vanhaezebr­ouck gekneed tot een marathonma­n op links.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium