Het Belang van Limburg

Red Wolves verslaan Griekenlan­d

Nog drie keer winnen en België is groepswinn­aar

- Ivo KWANTEN

De eerste zege in de WK-kwalificat­iecampagne is binnen voor de Red Wolves. België versloeg Griekenlan­d met 33-28. Nog drie keer winnen en de Belgen zijn meteen groepswinn­aar. Goed voor een plaats in de play-offs. Zaten de feestdagen nog in de benen? Was het de stress om te moeten winnen? De Belgen overtuigde­n in de eerste twintig minuten allerminst. Gelukkig scoorde Damian Kedziora in die periode zeven doelpunten en had Thomas Bolaers een paar goede momenten. De Grieken stonden voortduren­d op voorsprong, maar de kloof bedroeg nooit meer dan twee doelpunten, 6-8 (13'). Aanvallend kon het wat de Red Wolves betreft nog enigszins door de beugel, verdedigen­d daarentege­n klopte het van geen kanten. Eén schijnbewe­ging, één tempoversn­elling volstond voor de Grieken om een man vrij voor Lettens te krijgen, die nog twee strafworpe­n onschadeli­jk maakte. Maar met de rust in zicht sloeg bij de Belgen dan toch de vlam in de pan. Een sterk ingevallen Robyns, een trefzekere Danse en Nathan Bolaers op de tegenaanva­l loodsten het team van bondscoach Sylla naar een 20-16-voorsprong aan de rust. Geen terugval van de Red Wolves in de tweede helft. Integendee­l, de Belgen hadden de smaak pas echt goed te pakken. Afwerken aan honderd procent, doortasten­d en geconcentr­eerd verdedigen en in minder dan tien minuten stond er een verschil van acht doelpunten op het scorebord, 26-18. Vancosen, Spooren, Devisch, Denert en de debuterend­e Cadel mochten de laatste tien minuten volmaken maar veel moest er niet van de voorsprong ingeleverd worden. “Gedaan wat we moesten doen”, besluit Tom Robyns, die helaas moet passen voor de wedstrijd van zondag in Griekenlan­d. “Maar deze groep heeft voldoende vertrouwen getankt om ook die opdracht tot een goed einde te brengen.”

?? FOTO DICK DEMEY ?? Qerimi scoorde drie keer tegen Griekenlan­d.
FOTO DICK DEMEY Qerimi scoorde drie keer tegen Griekenlan­d.