Het Belang van Limburg

Pas gerenoveer­de woning totaal verwoest bij brand

- Mark DREESEN

Donderdag rond 18.15 uur is er brand ontstaan in een pas gerenoveer­d huis aan het kruispunt van de Boeienaars­traat en de Schutterss­traat in het centrum van Maasmechel­en. Buren merkten de uitslaande brand op en belden de hulpdienst­en. De brandweer van Maasmechel­en kon verhindere­n dat het dak van de woning het begaf. Het huis hoort toe aan een gezin van vier, maar zij woonden er nog niet.

“Rond 18.15 uur kwam er rook via het dak en sprong een venster stuk van de woning”, aldus een buurman uit de Boeienaars­traat. “Binnen in het pand zag ik een vuurhaard in de woonkamer. Ik merkte meteen op dat het ernstig was. De vlammen laaiden op via de trappenhal tot in kamers op de eerste verdieping.”

De brandweer van Maasmechel­en was snel ter plaatse en had het vuur al gauw onder controle. Toch konden ze niet verhindere­n dat alle kamers in het pand brandschad­e opliepen. Het dak van de woning bleef gevrijwaar­d. Door de dichte rook in de woning bluste de brandweer met persluchtm­askers.

Schakelkas­t

De eigenaars van het huis, een gezin met twee kinderen van 6 en 12 jaar, waren op het ogenblik van de brand niet aanwezig. “Ik kom hier net aan, wij woonden hier nog niet”, aldus de eigenaar, die een kapperszaa­k heeft in Maasland Shopping op de Dokter Haubenlaan in Maasmechel­en. Het koppel kocht het huis 3,5 jaar geleden. “Stelselmat­ig werd het gerenoveer­d”, vertelt zijn schoonvade­r. “Het was net bijna klaar, de nieu- we keuken was geplaatst, maar het huis was nog niet bemeubeld.” De brandweer van Maasmechel­en onderzoekt de oorzaak van de brand. Mogelijk ontstond het vuur in de schakelkas­t vlak achter de voordeur. De eigenaars waren erg aangedaan. “Gelukkig kan ik hen opvangen bij mij thuis”, aldus de schoonvade­r.

Het huis was net bijna klaar, de nieuwe keuken was geplaatst, maar het huis was nog niet bemeubeld

Schoonvade­r

 ?? Foto MMD ?? Het vuur verspreidd­e zich snel door de hele woning. Alle kamers liepen brandschad­e op.
Foto MMD Het vuur verspreidd­e zich snel door de hele woning. Alle kamers liepen brandschad­e op.
 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? De brandweer moest blussen met persluchtm­askers.
FOTO TOM PALMAERS De brandweer moest blussen met persluchtm­askers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium