Het Belang van Limburg

Pizzakoeri­er overvallen in Molenstraa­t

- Chris NELIS

Woensdagav­ond is opnieuw een koerier van pizzazaak Dominos uit de Europalaan overvallen. Ditmaal werd een 18-jarige jongen bedreigd en beroofd in de Molenstraa­t in het centrum van Genk. Eerder concentree­rden de overvallen zich vooral in Winterslag. De uitbater nam om die reden geen avondbeste­llingen uit die omgeving meer aan.

Of de uitbater van Dominos Pizza nu ook zones in het centrum van Genk niet meer zal voorzien van pizza’s tijdens de avonduren, is nog niet duidelijk. Hij was aangedaan door de gebeurteni­s en daarom ook niet meteen bereikbaar voor commentaar.

Afgelopen woensdag bracht de pizzalever­ancier om even over 19 uur een bestelling in de Molenstraa­t toen hij buiten aan de woning door twee onbekenden werd aangesprok­en. Het duo bedreigde de jongen en nam na een schermutse­ling zijn geld en enkele pizza’s mee en zette het op een lopen. De koerier raakte niet gewond maar was wel aangedaan door de overval.

Avondlever­ingen

Politie Carma onderzoekt de zaak. Het is niet de eerste maal dat een koerier van Dominos wordt overvallen en beroofd van zijn geld. De overvallen deden zich echter niet voor in het centrum van Genk, maar wel in Winterslag. Zowel op de Noordlaan, de Bijenstraa­t als de Clematiten­straat moest een koerier onder dwang zijn geld afgeven. De uitbater besliste daarop geen koeriers voor avondlever­ingen in Winterslag meer uit te sturen. Een eerdere maatregel om de leverancie­r een minimumbed­rag met zich mee te laten nemen, leverde niet veel resultaat op. Of het steeds om dezelfde overvaller­s gaat, is niet duidelijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium