Het Belang van Limburg

De Lijn gebruikt nieuwe omleiding voor doorgaand verkeer Hoogstraat tijdens werken

- Geert VANLOFFELT

Gisteren kwamen de gemeentebe­sturen van As en Maaseik tot een overeenkom­st met De Lijn, waarbij de hinder voor busgebruik­ers tijdens de werken aan de Hoogstraat in As tot een minimum wordt beperkt. Slechts één halte zal tijdelijk buiten gebruik zijn.

De werken aan de Hoogstraat die aanstaande maandag van start gaan, zorgden afgelopen week al voor heel wat onrust bij bewoners van Niel-bij-As en Dorne. Van aan de gemeentegr­ens met Maaseik tot de Geenstraat is er gedurende vier maanden geen doorgaand verkeer mogelijk, en de omleiding die werd voorgestel­d, lokte veel boze reacties uit omdat hierdoor maar liefst twaalf bushaltes van De Lijn niet bereikbaar waren. Ouders waren bang dat hun kinderen niet meer tijdig op school zouden geraken.

Hierop organiseer­de het gemeentebe­stuur van As een nieuwe vergaderin­g met de stad Maaseik en de dienst omleidinge­n van De Lijn. Er werd een alternatie­f traject uitgestipp­eld, dat gisteren door de verantwoor­delijken in kwestie met een lijnbus werd getest om de verkeersve­iligheid te kunnen garanderen.

“We hebben de eerste fase van de werken honderd meter verschoven waardoor een omleiding via de Maaseikerw­eg uitkomst biedt”, verduideli­jkt schepen van Mobiliteit Jo Santermans. “In Dorne wordt in twee straten eenrichtin­gsverkeer ingevoerd om de verkeersve­iligheid te garanderen, al rekenen we ook op de hoffelijkh­eid van andere weggebruik­ers om alles goed te laten verlopen.” De nieuwe omleiding bedient bijna alle bushaltes van lijn 11. Enkel de halte Dorne Zonneheim is tijdelijk niet bereikbaar. Gebruikers kunnen wel opstappen aan de tijdelijke halte aan de Maaseikerw­eg in As of aan de halte in de Dornerstat­ionstraat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium