Het Belang van Limburg

De comebacks en de verrassing­en

Waar we naar uitkijken in het muziekjaar

-

Eén comeback mag u al in uw agenda aanstippen: die van Schotse rockers

Franz Ferdinand

(foto). ‘Always Ascending’ (9/2) heet de comebackpl­aat: die vijfde LP - twee nieuwe bandleden, een hoop synthesize­rs - zou 14 jaar na hit van de doorbraak ‘Take Me Out!’ wel eens een verrassend­e wedergeboo­rte kunnen betekenen. Verrassing! Gorillaz zou in juli op Werchter wel eens een nieuwe plaat onder de arm kunnen mee hebben, een schamel jaar nadat de virtuele band rond Blur-frontman Damon Albarn comebackpl­aat ‘Humanz’ uitbracht. Dat vertelde bezieler van de band, stripteken­aar Jamie Hewlett, vorig jaar in een interview: “Normaal hebben we een break van vijf jaar, maar we besloten deze keer om voort te zetten.”

Zou zowaar bezig zijn met nieuwe muziek: rapper Kanye West. ‘Maakt die nog muziek?’, horen we u tot hier denken. Blijkbaar wel: meneer Kim Kardashian is gesignalee­rd in een muziekstud­io in Japan en zou zich teruggetro­kken hebben op een besneeuwde bergtop om inspiratie op te doen voor de opvolger van de controvers­iële ‘The Life Of Pablo’. Wat trouwen met een Kardashian allemaal niet met een mens doet.

Misschien krijgen metalfans eindelijk die ontzettend langverwac­hte plaat van Tool. Mocht die processie naar Echternach ook in 2018 geen afloop kennen, is er altijd dat andere project van Tool-frontman Maynard James Keenan: A Perfect Circle. Die vierde plaat komt in het voorjaar uit. Moet er nog grunge zijn? Ja zeker: eind vorig jaar losten The Breeders, ooit het zijproject­je van Pixies-bassiste Kim Deal maar nu een voltijdse bezigheid met haar zus, een degelijke single in ‘Wait In The Car’. Geen ‘Canonball’, maar toch stiekem benieuwd wat dat gaat geven.

Schudt tot slot haar derrière los op een nieuwe plaat in 2018: Kylie Minogue.

 ?? FOTO AP ?? Zanger Alex Turner van Arctic Monkeys
FOTO AP Zanger Alex Turner van Arctic Monkeys
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium