Het Belang van Limburg

Kleppers

-

Staat ook voor dit jaar gebeiteld: de zesde plaat van Arctic Monkeys (grote foto), zowat de enige relevante rockband van de afgelopen jaren.

Eén oude rocker die niet snel het loodje zal leggen: Bruce Springstee­n (68). The Boss speelde eind vorig jaar in de theaters op Broadway voor uitverkoch­te zalen met doorwrocht­e vertolking­en van zijn eigen werk. Het nieuwe materiaal zou dan ook in de lijn van het intieme akoestisch­e karakter van ‘Devils and Dust’ liggen.

In de sector van de zware metalen is het dan weer wachten op het zevende album van Rammstein. “Mogelijk het laatste”, liet gitarist Richard Kruspe vorig jaar nog optekenen. In de loop van het voorjaar kan u weer in het Duits beginnen brullen. Zullen de hippe snoepjes leveren: popnimf Charli XCX, Car Seat Headrest met ‘Twin Fantasy’, hiphoppers Rae Sremmurd met hun derde plaat en indiefavor­ieten Vampire Weekend.

Doen ten slotte ook nog iets in 2018: Bastille, The Prodigy, Major Lazer, White Stripe Jack White die een soloplaat uitbrengt - en de stadionroc­kers van Muse. De elektronis­ch getinte single ‘Dig Down’ kon u in mei vorig jaar al op uw radio horen, maar pas eind 2018 zou er een opvolger zijn voor bombastisc­he voorganger ‘Drones’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium