Het Belang van Limburg

Omstreden rapper Boef bezoekt vriend in Genk

Omstreden Nederlands­e rapper bezoekt Genkse vriend

- Geert HOUBEN/Chris NELIS

GENK - De meest besproken man van de afgelopen week, de Nederlands­e rapper Boef, vertoefde vrijdag even in Genk. Hij was niet op zoek naar kechs (hoeren) of naar Zuhal Demir, die hem als een dwaas bestempeld­e, maar naar de Genkse rapper en producer Chahid Farih (20). “Ze kennen elkaar al lang van voordat Boef bekend was”, zegt Chahids mama met de voor Boeffans ronkende naam Habiba Ait Aadi.

Boef komt hier regelmatig over de vloer. Hij is gewoon een vriendelij­ke jongen Habiba AIT AADI Moeder van Chahid

De korte doortocht van Boef door Genk liep onder meer via de Vennestraa­t in Winterslag, waar hij met Chahid een restaurant bezocht. Het ging alvast niet onopgemerk­t voorbij, want de grofgebekt­e rapper moest er meermaals op de foto met toegestroo­mde jongeren. Vervolgens ging het richting buitenland waar de twee samen muziek gingen maken. Iets wat ze al meerdere jaren doen. Boef figureerde zelfs in clips van Chahid zoals ‘Whatspapin’, goed voor meer dan 300.000 views op YouTube. “Boef komt hier regelmatig over de vloer. Ze kennen elkaar al lang door hun liefde voor muziek. Boef is gewoon een vriendelij­ke jongen”, zegt mama Habiba, die niet wil ingaan op de controvers­e die afgelopen week rond de Nederlands­e rapper is ontstaan.

Met zijn uitspraak “alle vrouwen die uitgaan zijn kechs (hoeren)” heeft Sofiane Boussaadi, de echte naam van Boef, het jaar op zijn zachts gezegd luidruchti­g ingezet. De storm rond zijn persoon gaat voorlopig niet liggen. Gisteren nog dook een filmpje op waarbij te zien is hoe hij op oudejaar een dronken man lastigvalt op straat. De man vraagt hem om normaal te doen, waarna het gesprek plots ontaardt. “Heb je zusje voor mij?” vraagt Boef onder meer. De reacties op de beelden zijn navenant.

Bierdouche

Intussen komt er ook steeds meer protest tegen optredens van Boef die nog niet geannuleer­d zijn. Op een warm welkom hoeft hij niet te rekenen, op gratis bier dan weer wel. Voor het festival Eurosonic Noordersla­g in Groningen op 20 januari is bijvoorbee­ld een facebookpa­gina aangemaakt met de titel ‘Bier gooien op Boef ’. Daarnaast is er online een petitie gestart om de rapper alsnog van het programma geschrapt te krijgen. Op een ander festival in Gemert is er intussen ook een oproep gelanceerd om Boef een bierdouche te geven.

 ??  ??
 ?? Foto HBVL ?? De passage van Boef ging niet onopgemerk­t voorbij in Genk.
Foto HBVL De passage van Boef ging niet onopgemerk­t voorbij in Genk.
 ?? Foto HBVL ?? De Genkse rapper Chahid kent Boef al jaren en heeft al meermaals met hem samengewer­kt.
Foto HBVL De Genkse rapper Chahid kent Boef al jaren en heeft al meermaals met hem samengewer­kt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium