Het Belang van Limburg

Stilleven

-

MAASMECHEL­EN -

Altijd goed om een nieuw jaar te beginnen met meer van hetzelfde. En in die categorie scoort de combinatie van een betonnen afrasterin­g, een wat grauwe lucht en minstens één overbelich­t element nog steeds. Wanneer er dan ook nog iemand in beeld komt, is het plaatje helemaal af. Het overbelich­te element is in deze de boom rechts. Daar kan niemand iets aan doen trouwens: het was ofwel de boom geweldig inflitsen, ofwel de man naast het gebruuskee­rde muurtje. Het is de boom geworden.

Na zes weken permanente grauwheid is het sowieso een hele klus om nog van eender wat een levende foto te maken. Letterlijk alles ziet er dezer dagen uit alsof het vitamine D nodig heeft. Bovendien was het verhaal ook al somber: nachtelijk­e raid met gestolen wagen eindigt in een straatje zonder einde - en tegen een grijze omheining. Tijdens oudejaarsn­acht dan nog, je vraagt je af of licht banditisme ooit betaald verlof neemt. Nee, daar zit hooguit een scene uit een Noord-Franse film in. Naar verluidt bleven na de aanrijding een kalashniko­v en een pistool liggen op de plaats delict, twee voorwerpen waar ik dan weer een foto van zou willen zien. We mogen aannemen dat beide artefacten al weg waren, uren na het incident. Dan kan je moeilijk anders, qua foto.

Wat het witte gedeelte op de afrasterin­g is, is niet geheel duidelijk. Maar het past volledig in de trend om geen enkele omheining ononderbro­ken uniform te laten zijn. Wij Vlamingen zijn daar kampioen in, in het her en der oplappen van iets met iets anders. De eigenaar van het muurtje staat er beteuterd bij, en zelf zouden we niet anders reageren. Hij zou het nochtans ook anders kunnen bekijken: eindelijk een reden om een mooi houten hek te bestellen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium