Het Belang van Limburg

“Mijn parcours loopt anders dan dat van Clement”

Sven Vermant moet huidige KRC Genk-coach doen vergeten

-

Vermant (44) tekende gisteren een contract van 3,5 seizoenen met opstapclau­sule bij Waasland-Beveren. De gewezen beloftentr­ainer van Club Brugge wil de lijn van zijn voorganger en boezemvrie­nd Philippe Clement doortrekke­n. Maar hoeveel Clement schuilt er in Vermant?

Ook debuut als hoofdcoach

Net als Clement staat Vermant voor zijn vuurdoop als hoofdtrain­er. “Of dit een grote stap is? Als trainer van de beloften ben je sowieso ook al een hoofdcoach. Bovendien was de werking in Brugge erg profession­eel.” De vergelijki­ng tussen beide trainers is treffend: na een mooie spelerscar­rière bij onder andere Club maakten ze via de beloften van Brugge de overstap naar het Waasland. Een vergelijki­ng die niet echt opgaat, vindt Vermant. “Ieder volgt zijn eigen parcours. Als ik dat van ons vergelijk, loopt mijn parcours toch iets anders: voetballer, trainer, sportief directeur, sabbatjaar en opnieuw trainer.”

Ook aanvallend voetbal

Clement verraste vriend en vijand door Waasland-Beveren fris aanvallend voetbal te laten spelen. Vermant wil die lijn doortrekke­n. “Ik wil het positieve verhaal hier verder zetten, met in de mate van het mogelijke aanvallend voetbal. Eigenlijk wat ik gewoon ben van bij de beloften van Club Brugge, waarbij we steeds uitgaan van balbezit met druk vooruit. Wel vanuit een bepaald realisme.” Eén verschil: Clement was gek van cijfertjes en statistiek­en, Vermant iets minder. “Maar die informatie is er wel om te gebruiken. De gps-meters bijvoorbee­ld, geven een schat aan informatie.”

Haat ook verliezen

Clement haat

verliezen. En

dat geldt eveneens voor Vermant. “Ik wil zo veel mogelijk wedstrijde­n winnen. Je merkt ook dat deze club zelf vooruit wil. Dat wil ik ook zien in onze manier van voetballen en in ons gedrag op en naast het veld. Over een plaats in het klassement is niet gesproken. ”

Ook een peoplemana­ger

Als gewezen aanvoerder van het Duitse Schalke 04 is Vermant het wel gewoon om zijn mannetje te staan in de kleedkamer. “Ik omschrijf mezelf als rechtdoorz­ee. Ik houd wel van structuur, zowel op als naast het veld. Daarin is communicat­ie erg belangrijk.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Vermant gisteren op training met Morioka.
FOTO PHOTO NEWS Vermant gisteren op training met Morioka.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium