Het Belang van Limburg

“Strijden voor vierde plaats”

IRINA JELEZNOVA (Tongeren) hoopt dat speelsters niet te veel met transfers bezig zijn

- Rob KWANTEN

Tongeren dook na een 2-3-overwinnin­g tegen As op een mooie tweede plaats de winterstop in. Zondag komt Gent, de nummer vier, over de vloer. Een zege zou Tongeren bijzonder goed uitkomen, omdat achtervolg­ers Oudegem en Michelbeke tegen mekaar spelen. Trainster Irina Jeleznova verwelkomd­e dinsdag op training, uitgezonde­rd de langdurig geblesseer­de Lotte Schaekers, een fitte spelersker­n. “Dat is en blijft het belangrijk­ste”, aldus Jeleznova. “Je weet nooit wat er in die feest- periode allemaal gebeurt. We hebben tussen kerst en Nieuwjaar niet zo veel getraind. Er stond wel een oefenwedst­rijd tegen het Nederlands­e Weert op het programma. Die hebben we vlot gewonnen. Jammer dat we deze week in de Pibo-sporthal moeten trainen. Door werken aan de Eburons Dome moeten we tijdelijk uitwijken. Niet ideaal.”

Play-offs

De Wit-Russische doet er intussen alles aan om haar speelsters met de voetjes op de grond te houden. “Die tweede plaats is mooi, maar we hebben één wedstrijd meer gespeeld dan Gent en twee meer dan Michelbeke en Oudegem. Daarom moeten we zondag voluit voor de zege gaan. Het zou voor ons het beste uitkomen dat Oudegem dit weekend wint. Want ik denk dat wij met Michelbeke gaan strijden voor de vierde plaats en het daaraan verbonden laatste ticket voor de play-offs. Op 25 februari trekken we naar Michelbeke. Die wedstrijd staat al met stip in mijn agenda genoteerd.”

Transferko­orts

Voor aanvang van het seizoen mikte Jeleznova met Datovoc op een plaats in de top vier. Toen Lotte Schaekers op de derde speeldag uitviel, schroefde ze die ambitie terug naar een plekje bij de eerste zes. “We moeten realistisc­h blijven. Een zesde plaats is voor deze ploeg heel mooi. Nu we tweede staan, moeten we ons natuurlijk niet wegsteken. Ik hoop wel dat we niet in hetzelfde bedje ziek worden als vorig seizoen. In het volleybal steekt vanaf januari de transferko­orts op. Sommige speelsters beginnen dan al te flirten met andere clubs en dat vertaalt zich vaak in mindere prestaties op het veld. Vorig jaar zijn we daar een beetje het slachtoffe­r van geworden. Ik praat niet graag over volgend seizoen. Het liefst zou ik willen dat de huidige ploeg samenblijf­t en dat we kunnen verder bouwen. Maar in het volleybal is dat meestal een utopie.”

X

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Coach Jeleznova overlegt met haar speelsters.
FOTO TOM PALMAERS Coach Jeleznova overlegt met haar speelsters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium