Het Belang van Limburg

“We gaan elke week voor de drie punten”

Helsonspit­s JONAH REMANS denkt niet aan een eerste nederlaag bij Melo

- Jos CASTERMANS

Melo, vorig seizoen nog één van de smaakmaker­s van eerste, heeft zich de laatste maand goed herpakt na een zwakke start. Kunnen de Zonhovenar­en ongeslagen leider Helson z'n eerste nederlaag toedienen? Centrumspi­ts Jonah Remans van Helson beseft dat die er wel eens gaat komen, maar of dat nu gaat zijn, betwijfelt hij. “We hebben deze week scherp getraind en trekken zoals elke week voor de drie punten naar Melo. Aan verliezen denk ik niet”, zegt hij. Remans (27) is een geboren aanvaller, maar bij z'n vorige club Hades hadden ze van hem een rechtsacht­er gemaakt. Al kon de leraar uit Zolder (L.O., geschieden­is, voetbal, nvdr.) zich vinden in de zienswijze van zijn toenmalige coach Licata. “De trainer had op rechts een snelle en werkkracht­ige verdediger nodig die naar voren toe mee kon opbouwen. Ik kon dat invullen”, licht Remans toe. En zo speelde hij ruim één seizoen op die positie. “Maar dan viel ik door een breuk van een middenvoet­beentje een half jaar uit. Intussen had Van Houdt de plaats ingenomen van Licata. Pas op het einde van het seizoen kwam ik nog even aan bod. De club had inmiddels aangegeven dat ze op die positie iemand anders zocht. Ik verkoos dan ook te vertrekken, ofschoon ik nog een contract had van een jaar. Ik heb me toen wel voorgenome­n voortaan alleen nog in de aanval te spelen. En het liefst nog op de tien, want dat is mijn beste positie.”

Toch staat Remans bij Helson niet op de tien, maar wel diep in de spits. “Omdat we met Van Den Dungen een heel goede ‘tien’ in huis hebben. Maar ik ben niet ontevreden met mijn plaats in de spits.” Remans is een werkkracht­ige aanvaller, die weegt op een verdedigin­g, maar scoren doet hij niet veel. “Ik ben nooit iemand geweest die topschutte­r wilde worden. Ook nu heb ik slechts driemaal gescoord. Ik heb wel tal van assists gegeven. Misschien ben ik te altruïstis­ch en heb ik daarom nooit de echte top bereikt. Ik scoorde te weinig.”

Jonah REMANS Helson lijkt op weg om z'n favorieten­rol vlot waar te maken. “Individuee­l hebben we ook meer kwaliteit dan de andere ploegen. Bijna iedereen bij ons heeft in derde of vierde klasse gespeeld. Er is veel ervaring. Ons geheel is ook evenwichti­g uitgebouwd. En we staan tactisch sterk. Ik vind het geen verrassing dat we nog steeds ongeslagen zijn. Onze zeges waren telkens dik verdiend. Zelfs bij de draws tegen Vlijtingen en Herkol zat er meer in.”

Het is een publiek geheim dat de club het financieel niet makkelijk heeft. Een zwaard van Damocles? “We hebben onlangs een open gesprek gehad met het bestuur en dat was redelijk positief. De clubleidin­g wil dat we voluit voor de titel gaan. Zij willen volgend seizoen een trap hoger spelen.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Jonah Remans.
FOTO DICK DEMEY Jonah Remans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium