Het Belang van Limburg

Lening voor auto is historisch goedkoop

-

goedkope tarieven voor hun autolening­en. Dit jaar zijn de autolening­en echter bijzonder goedkoop. Verschille­nde banken duiken onder een jaarlijks kostenperc­entage van 1 procent, KBC en Belfius afficheren een ongezien laag tarief van 0,85 procent.

KBC lanceerde donderdag een autolening met een rentetarie­f van 0,85 procent. Het tarief geldt voor de aankoop van een nieuwe auto of voor een tweedehand­s model van maximum drie jaar oud. Voor een autolening van 15.000 euro met een looptijd van 60 maanden geeft dat een maandelijk­se aflossing van 255,44 euro. In totaal zal de klant in die 60 maanden 15.326,83 euro terugbetal­en. Hetzelfde tarief geldt trouwens ook voor motoren en motorhomes.

Groene auto

BNP Paribas Fortis lanceerde deze week een autofinanc­iering met een rentevoet van 0,90 procent voor auto’s met een lage uitstoot. Het tarief geldt voor nieuwe benzinewag­ens met een uitstoot van maximaal 130 gram CO2 per kilometer en voor nieuwe dieselwage­ns met een uitstoot van minder dan 115 gram per kilometer. Voor alle andere nieuwe auto’s blijft het tarief gehandhaaf­d op 1,30 procent.

Ook Belfius dook gisteren ruim onder grens van1 procent. Wie geld leent voor een nieuwe auto of voor een auto van minder dan drie jaar betaalt 0,85 procent rente. Kopers van een elektrisch­e auto, een plug-in hybride of een auto op waterstof of aardgas, kunnen bovendien tot 120 procent van de aanschafpr­ijs lenen. Daarmee kunnen ze dan bijkomende kosten betalen, zoals een laadpaal. Klanten van Belfius kunnen voor die laadpaal terecht bij Eneco, waar de bank voor haar klanten interessan­te voorwaarde­n heeft bedongen.

Beobank

Met een rentevoet van 0,89 procent duiken Belfius en KBC onder de historisch lage rentevoet die vorig jaar werd gehanteerd door Beobank. Beobank pakte begin 2017 uit met een jaarlijks kostenperc­entage van 0,89 procent. De woordvoerd­er van Beobank, dat zijn saloncondi­ties nog niet heeft bekendgema­akt, was gisteren niet bereikbaar. Gisteren rekende Beobank op zijn website nog een tarief aan van 1,29 procent voor een autolening maar het is niet onwaarschi­jnlijk dat de bank ook met scherpe salontarie­ven voor de dag komt.

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Het autosalon gaat traditione­el gepaard met goedkope autolening­en. Dit jaar zijn ze zelfs goedkoper dan ooit.
Foto PHOTO NEWS Het autosalon gaat traditione­el gepaard met goedkope autolening­en. Dit jaar zijn ze zelfs goedkoper dan ooit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium