Het Belang van Limburg

‘La tia’ riskeert jaar extra cel

Colombiaan­se handlangst­er pizzabakke­r beschuldig­d van verboden wapenbezit

- Geert HOUBEN

De Colombiaan­se Marlène AraujoGome­z (58), alias la tia of de tante, moest vrijdag voor de Hasseltse strafrecht­er verschijne­n voor verboden wapenbezit. De vrouw zit momenteel een celstraf van 12 jaar uit voor haar aandeel in de zaak van grootschal­ige cocaïnesmo­kkel rond de Bolderberg­se pizzabakke­r Gennaro Bartolomeo. Nu hangt haar een celstraf van een jaar extra boven het hoofd nadat speurders in haar appartemen­t in Houthalen-Helchteren een pistool hadden gevonden.

Het vuurwapen werd gevonden ten tijde van het onderzoek naar de pizzabakke­r. Als la tia in die periode in Europa was, verbleef ze in een appartemen­t of een zogenaamd safehouse langs de Kiezel- weg in Houthalen-Helchteren. Het Openbaar Ministerie oordeelde dat het wapenbezit los staat van de pizzabakke­rszaak, omdat die bende niet veroordeel­d is voor het gebruik van geweld en omdat er geen eenheid van opzet is.

“Een vreemde redenering”, volgens haar advocaat Philip Daeninck. Hij trok haar schuld nog meer in twijfel door te stellen dat ze verbleef in een woning die niet de hare was. “Er is niet eens de moeite gedaan om de eigenaar van het huis te ondervrage­n over het wapen of onderzoek te doen naar de vingerafdr­ukken. We weten niets”, aldus Daeninck, die vond dat de eerdere bestraffin­g van 12 jaar al zwaar genoeg was. “Nooit heb ik een wapen gehad. Ik sliep zelfs niet in de kamer waar het pistool in een nachtkastj­e is gevonden, maar op de zetel. Ik ben bang van wapens”, zei la tia vrijdag toen ze het laatste woord kreeg. Vonnis op 2 februari.

Ik sliep zelfs niet in de kamer waar het pistool in een nachtkastj­e werd gevonden. Ik ben bang van wapens Marlène ARAUJO-GOMEZ

La tia

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? La tia werd eerder veroordeel­d tot twaalf jaar cel voor haar aandeel in grootschal­ige cocaïnesmo­kkel.
FOTO SVEN DILLEN La tia werd eerder veroordeel­d tot twaalf jaar cel voor haar aandeel in grootschal­ige cocaïnesmo­kkel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium