Het Belang van Limburg

Afperser stationsbu­urt riskeert 40 maanden cel

-

Het openbaar ministerie heeft vrijdag 40 maanden cel gevorderd tegen een 30-jarige Angolees voor drie feiten van afpersing. De man verblijft in de gevangenis en pleit onschuldig.

De procureur had het over zware feiten. Op 4 oktober 2017 kon de politie de verdachte oppakken. Eerder die dag had hij een 14-jarige fietsende jongen op de Luikerstee­nweg in Hasselt tegengehou­den. De minderjari­ge moest zijn geld afgeven of hij zou een pak slaag krijgen. De jongen gaf een kleine som af en ging meteen naar de politie. Op basis van de beschrijvi­ng van het slachtoffe­r hadden de agenten al meteen een idee om wie het ging. Het parket verdenkt de betichte van gelijkaard­ige feiten op 30 september en op 3 oktober. Toen sloeg hij toe aan Café Anoniem en aan de Bampslaan. Hij maakte amper een euro buit en bij het laatste feit bleef het bij een vuistslag.

De man is geen onbekende bij de politie. In het verleden pleegde hij zelfs al als minderjari­ge gelijkaard­ige feiten en werd hij er ook voor veroordeel­d. De dertiger ontkende de misdrijven. In zijn nadeel speelt dat de slachtoffe­rs hem allemaal formeel herkenden in een fotocollag­e en dat zijn alibi niet bevestigd werd.

“Een eerdere veroordeli­ng bracht geen soelaas. Daarom vraag ik een zware bestraffin­g van 40 maanden”, aldus het parket. De verdedigin­g vroeg de vrijspraak en wees op een verouderde foto in de collage. Vonnis op 2 februari.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium